Home / NOVOSTI / REGIJA / Sarađivati sa Hrvatskom u rješavanju svih otvorenih pitanja

Sarađivati sa Hrvatskom u rješavanju svih otvorenih pitanja

ZAGREB – Predstavnici Srba u Hrvatskoj podržavaju premijera Srbije Aleksandra Vučića da hrabro sarađuje sa Hrvatskom u rješavanju svih otvorenih pitanja, izjavio je večeras u Zagrebu predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac.

Pupovac je novinarima poslije sastanka predstavnika Srba u Hrvatskoj sa srpskim premijerom rekao da je njegova posjeta i prisustvo na inauguraciji hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović značajan korak ka ostvarivanju prava Srba.

Kako je Pupovac rekao, razgovaralo se o pitanjima nestalih, suđenjima za ratne zločine, kao i o kulturnom blagu i unapređenju rada institucija Srba u Hrvatskoj.

“Posebno smo razgovarali o otklanjanju strahova kod Srba u Hrvatskoj i jačanju osjećaja identiteta”, kazao je Pupovac.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije ocijenio je da je Vučićeva posjeta Zagrebu veoma značajna, jer otvara mogućnost za novu stranicu i uspostavljanje direktnih odnosa između Beograda i Zagreba, što znači i hvatanje u koštac sa svim otvorenim pitanjima.

“Ne postoji niko ko je dobronamjeran u Hrvatskoj i u Srbiji a da ne vidi ovu posjetu kao mogućnost za novu stranicu u uspostavljanju odnosa dvije zemlje”, rekao je mitropolit.

To je, naveo je, za Srbe u Hrvatskoj istinsko ohrabrenje i otvaranje perspektive za normalniji život i integraciju u pravom smislu te riječi, za sve građane Hrvatske koji su po nacionalnosti Srbi, a po vjeroispovesti pravoslavni hrišćani.

Sastankom sa predstavnicima Srba Vučić je večeras završio posjetu Zagrebu.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...