Home / NOVOSTI / SVIJET / Putin upozorio Porošenka

Putin upozorio Porošenka

Moskva će smanjiti pristup Ukrajine vitalnim ruskim tržištima ako Kijev primijeni bilo koji dio trgovinskog sporazuma sa EU,  upozorio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je u pismu ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku upozorio da će čak i promjene nacionalnog zakonodavstva kao priprema za trgovinski sporazum EU-Ukrajina, izazvati momentalan odgovor Moskve.

“I dalje vjerujemo da će samo sistematska prilagođavanja Sporazuma o pridruživanju, koja uzimaju u obzir sve rizike za rusko-ukrajinske ekonomske veze i cijelu rusku privredu, omogućiti zadržavanje postojeće trgovinske i ekonomske saradnje između Rusije i Ukrajine”, navodi Putin u pismu.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je prošle sedmice da je potpisao naredbu o smanjenju pristupa ukrajinskih izvoznika Rusiji.

Evropske diplomate rekle su da značajno povećanje ruskih tarifa može da znači gubitak od tri milijarde evra godišnje za Ukrajinu, koja većinom izvozi čelik, ugalj, hemikalije i žitarice u Rusiju.
Autor: Srna

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo

PARIZ, – Francuski premijer Edouard Filipe objavio je u utorak suspenziju akciza na gorivo i povišenih cijena komunalija, u naporu da udovolji protestnom pokretu koji je tokom vikenda izazvao haos ...