Home / NOVOSTI / SVIJET / Putin: Pozitivan sastanak sa Porošenkom

Putin: Pozitivan sastanak sa Porošenkom

MILANO – Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je sastanak sa ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom i liderima EU bio “pozitivan”.

Međutim, uprkos takvoj Putinovoj oijceni nema značajnijeg napretka u okončanju  ukrajinske krize, navela je agencija Rojters.

“Bilo je dobro, bilo je pozitivno”, rekao je novinarima Putin uz osmijeh, poslije razgovora kojem su prisustvovali i njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Fransoa Oland, britanski premijer Dejvid Kameron i predsjednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Premijer Italije Mateo Renci rekao je posle susreta Putina i Porošenka da je učinjen izvestan napredak, ali da ostaju “mnoge razlike”.

Razgovori o ukrajinskoj krizi biće nastavljeni u takozvanom normandijskom formatu, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, prenijela je ruska agencija Tas s.

Normandijski format podrazumijeva učešće četiri strane – Putina, Porošenka, Merkelove i Olanda.

Iako nije došlo do bilateralnog susreta Putina i Porošenka, takva mogućnost nije isključena, rekao je Peskov.

U Milanu se održava dvodnevni evro-azijski samit, kojem prisustvuje oko 50 lidera Evrope i Azije.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito za priznanje Kosova?

PRIŠTINA – Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri. Kako navodi ...