Home / NOVOSTI / SVIJET / Pripadnici narko bande priznali masovno ubistvo studenata

Pripadnici narko bande priznali masovno ubistvo studenata

Trojica pripadnika narko bande, uhapšeni tokom istrage o nestanku 43 studenta iz meksičkog grada Iguala, priznala su da su ubili veliku grupu ljudi, saopštio je danas meksički državni tužilac Hesus Muriljo.

Pripadnici narko bande priznali su da su ubili više od 40 studenata u Meksiku koji su nestali prije šest sedmica, rekao je meksički vrhovni tužilac Hesus Muriljo.

On je na konferenciji za novinare rekao da su tri člana bande priznala da im je policija predala studente, od kojih su neki već bili ugušeni, dok su druge ubili vatrenim oružjem, a zatim zapalili tijela.

Muriljo je upozorio da će biti teško identifikovati ugljenisane ostatke tijela studenata i da će ih vlasti smatrati za nestale dok se DNK testovima ne utvrdi njihov identitet.

Muriljo je pokazao video snimak priznanja osumnjičenih koji su rekli da su studenti kamionima prebačeni na deponiju u mjestu Kokula kod Iguale, prenosi Bi-Bi-Si.

On je dodao da su tijela prvo polivena benzinom, a zatim su na njih nabačene gume, drvo i plastika i da je vatra gorila 14 sati. Ostaci tijela su zatim bagerima skupljeni, ubačeni u vreće i bačeni u rijeku.

Ukupno 43 studenata nestalo je nakon sukoba sa policijom 26. septembra u gradu Iguala nakon demonstracija protiv obrazovnih reformi.

Pripadnici bande “Gereros unidos” nedavno su uhapšeni u vezi sa nestankom studenata.

Tokom istrage slučaja nestanka studenata Učiteljskog fakulteta uhapšeno je i na desetine policajaca.

Početkom ove sedmice policija je uhvatila bivšeg gradonačelnika Igaule i njegovu suprugu koji su bili u bjekstvu i za koje se sumnja da su glavni planeri nestanka studenata.

Vlasti Meksika još uvek čekaju da na DNK izvještaj od forenzičara radi utvrđivanja identiteta ubijene grupe ljudi, navela je britanska agencija.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito za priznanje Kosova?

PRIŠTINA – Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri. Kako navodi ...