Home / MAGAZIN / NAUKA / Otvoren konkurs za učešće u manifestaciji Noć istraživača 2014

Otvoren konkurs za učešće u manifestaciji Noć istraživača 2014

Noć istraživača BiH 2014, najveća i najzabavnija manifestacija koja promoviše nauku i istraživački rad u Evropi, po treći put će biti organizovana u BiH u petak, 26. septembra u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini.

Ove godine nas Noć istraživača vodi ka novim saznanjima i interesantnim naučnim otkrićima.

“Pod sloganom “Putokaz za nauku” usmjerićemo vas ka putevima koji otkrivaju nauku i pokazati kako se istraživanjem rađaju inovacije. Poput zapaljive hemijske reakcije, proširili smo se na još lokacija, te ćemo tako otkrivati razne interesantne pojave i družiti se sa istraživačima u četiri grada ove godine, u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini”, kažu organizatori.

Program u Banjaluci će biti održan na Trgu Krajine i u parku “Petar Kočić”, nakon čega će se nastaviti sa naučnom žurkom. Program u Sarajevu će se odvijati najvećim dijelom na Vilsonovom šetalištu, Titovom kafeu i Istorijskom muzeju.

U isto vrijeme u Mostaru i Bijeljini će se istraživati i zabavljati se, takođe na nekoliko lokacija.

“Pozivamo sve zainteresovane institucije, firme, udruženja, organizacije i pojedince da se prijave za učešće u ovom jedinstvenom događaju i da konkurišu sa zanimljivim sadržajima koje bi predstavili mnogobrojnoj publici”, ističu organizatori.

Sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama mogu da se prijave za učešće u Banjaluci ili Sarajevu na veb stranici manifestacije https://www.nocistrazivaca.ba/ukljucite-se/registracija-ucesnika/view/form,  gdje možete saznati i sve informacije o kategorijama učesnika i uslovima učestvovanja za oba grada.

Noć istraživača se od 2005. godine organizuje svakog posljednjeg petka u mjesecu septembru, pod pokroviteljstvom FP7 programa Evropske unije, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača kod mladih, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život.

Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Evrope, pa je tako 2013. godine održana u oko 300 gradova u 30 evropske države.

Od ove godine „Noć istraživača” postaje „Evropska noć istraživača” pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2014. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i inovativne prezentacije biće predstavljene na manifestaciji.

Noć istraživača koja će biti održana u petak, 26.09. u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini od 17:00 do 23:00 časa.

Organizator manifestacije su Tidea doo Banjaluka, HEIS Sarajevo i Oxfam Italia.

Više informacija možete pogledati na stranici www.nocistrazivaca.ba

Izvor: etrafika/bijeljina danas

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Predavanje za poljoprivredne proizvođače

U  organizaciji Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Doboj i Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Modriča, 26. maja 2017. godine održano je predavanje za poljoprivredne proizvođače sa ...