Home / NOVOSTI / REGIJA / Merkelova u Beogradu 8. i 9. jula

Merkelova u Beogradu 8. i 9. jula

jemačka kancelarka Angela Merkel posjetiće Beograd i sastaće se s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem 8. i 9. jula, saznaje B92.

Merkelova će od Vučića tražiti da se radi na punoj primjeni Briselskog sporazuma, što je uslov za otvaranje prvih pregovaračkih poglavlja u procesu evroatlanskih integracija.

Merkelova će doći u vrijeme odlaska nemačkog ambasadora u Srbiji Hajnca Vilhelma s te dužnosti i postavlja se pitanje ko će doći na njegovo mjesto.

Slijedeći nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, predviđen za 23. jun, biće ključni za proces normalizacije odnosa i za otvaranje prvih poglavlja u pregovorima Srbije sa EU, poručio je i izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister, koji boravi u Beogradu.

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...