Home / NOVOSTI / SVIJET / Medvedev: Obnova odnosa sa SAD nemoguća zbog restrikcija

Medvedev: Obnova odnosa sa SAD nemoguća zbog restrikcija

MOSKVA – Američke sankcije ozbiljno su oštetile rusko-američke odnose i obnova bilateralnih odnosa je nemoguća dok su na snazi jednostrane restrikcije, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

Ruski premijer je u intervjuu za mrežu Si-En-Bi-Si rekao da bilo kakvo resetovanje ili obnova odnosa dvije zemlje ne dolazi u obzir.

“To je apsolutno nemoguće. Nismo mi predložili sankcije, već naši međunarodni partneri. Neka bog bude njihov sudija”, rekao je Medvedev.

On je dodao da će Rusija prevazići ove sankcije.

“Ne sumnjam da će nakon izvjesnog vremena ove sankcije oslabiti, više ih neće biti, ali ne možemo da ignorišemo činjenicu da su one nanijele štetu našim odnosima”, rekao je Medvedev, prenosi  RIA “Novosti”.

On je rekao da Rusija povlačenjem trupa sa granice sa Ukrajinom nije željela da “pošalje signal” Vašingtonu, nego je riječ o domaćem pitanju, rekao je Medvedev.

Medvedev je dodao da je Ukrajina praktično bankrotirala, ali da Rusija želi da ta zemlja bude finansijski pouzdana i da gradi odnose sa njom.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo

PARIZ, – Francuski premijer Edouard Filipe objavio je u utorak suspenziju akciza na gorivo i povišenih cijena komunalija, u naporu da udovolji protestnom pokretu koji je tokom vikenda izazvao haos ...