Home / NOVOSTI / REGIJA / Makedonija: Vojska podiže ogradu na granici sa Grčkom

Makedonija: Vojska podiže ogradu na granici sa Grčkom

IDOMENI- Makedonska vojska počela je jutros da podiže metalnu ogradu na južnoj granici sa Grčkom, odakle migranti kreću na putovanje ka zapadnoj Evropi.

Vojnici su počeli da postavljaju metalne stubove u zemlju na koje namotavaju žicu, pri čemu treba da izgrade ogradu sličnu onoj koju je Mađarska podigla na svojoj južnoj granici sa Srbijom i Hrvatskom kako bi smanjila priliv migranata.

Sirijci, Avganistanci i Iračani uglavnom nesmetano prelaze preko Balkana, do kojeg većinom dolaze brodovima i čamicima iz Turske, preko Grčke.

Zbog odluke o vraćanju svih drugih državljana, došlo je do velikih gužvi na makedonsko-grčkoj granici, kao i protesta koje su organizovali nezadovoljni Iranci, Pakistanci, Marokanci i drugi.

Izvor: nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...