Home / NOVOSTI / HRONIKA / JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE MODRIČA ZA 2016. GODINU *(VIDEO)

JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE MODRIČA ZA 2016. GODINU *(VIDEO)

Javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Modriča za 2016. godinu održana je 27. novembra 2015. godine u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra. Javnoj raspravi su prisustvovali načelnik i zamjenik načelnika opštine Modriča Mladen Krekić i Nikola Savić sa saradnicima, predsjednik Skupštine opštine Modriča  Petar Gagulić, odbornici Skupštine opštine, direktori javnih preduzeća i ustanova, predstavnici udruženja, sportskih kolektiva i građani.

Na 25. sjednici Skupštine opštine Modriča koja je održana 18. novembra 2015. godine usvojen je Nacrt budžeta opštine Modriča za 2016. godinu u skladu sa preporukama Ministarstva finansija Republike Srpske.

Planirani budžet za 2016. godinu iznosi 9.018.000 KM, što je za 18.000 KM viši u odnosu na planirani budžet za 2015. godinu. U strukturi ukupnog budžeta, poreski prihodi iznose 6.655.000 KM dok su neporeski 2.022.000,00 KM. Preostali dio od 341.000 KM se odnosi na primitke.

Borislav Gvozden, načelnik Odjeljenja za finansije je upoznao prisutne sa Nacrtom budžeta za 2016. godinu i rekao da će prijedlozi građana biti najozbiljnije razmotreni i vjerovatno neki od tih prijedloga će biti uvršteni u Prijedlog budžeta koji će se naći pred odbornicima Skupštine opštine na narednoj sjednici.
„Na večerašnjoj Javnoj raspravi imali smo priliku da čujemo veoma konstruktivna razmišljanja naših sugrađana. Sve ćemo najozbiljnije da razmotrimo i prezentujemo odbornicima prilikom usvajanja budžeta. Naši sugrađani su ukazali da stavka za Udruženje penzionere ostane na planiranom nivou, da se pokuša povećati stavka za povećanje nataliteta, da povećamo stavku za sport kao i stavku za Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima,“ istakao je Borislav Gvozden.

U drugom dijelu rasprave građani su imali priliku da daju svoje prijedloge i sugestije na Nacrt budžeta. Većina prijedloga se odnosila na povećanje, odnosno smanjenje pojedinih stavki budžeta. Prisutnim građanima se obratio načelnik Mladen Krekić i dao dodatna obrazloženja o Nacrtu budžeta te odgovorio na postavljena pitanja.

„Volio bih da je ovaj budžet mnogo veći, međutim mi nastojimo da ovaj budžet bude pravilno raspoređen i da svako dođe do njega, jer to treba da bude princip rada lokalne zajednice. Nije ovo veliki budžet, on je oko devet miliona, imamo mali pomak unaprijed. Želimo da budemo obazrivi u vremenu u kojem živimo tako da ne želimo da pred sebe stavljamo granice koje ne možemo da postignemo. Nismo htjeli da smanjujemo stavke koje su jako bitne a povećaćemo one stavke koje bude trebalo povećati. Razmišljaćemo o svim segmentima tako da lokalna zajednica bude majka za sve a ne samo za nekoga,“ izjavio je načelnik Krekić.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...