Home / NOVOSTI / REGIJA / Libijski studenti upali u ambasadu, tražili ostavku predstavnika zbog korupcije

Libijski studenti upali u ambasadu, tražili ostavku predstavnika zbog korupcije

Oko 50 libijskih studenata, koji su ranije danas upali u Ambasadu Libije u Ulici Sime Lozanića 6 u Beogradu, izašli su iz diplomatskog predstavništva.

Kako saznaje Blic, studenti su izašli iz ambasade pošto su im u ovom diplomatskom predstavništvu zaprijetili da će svi biti poslati u Libiju.

Studenti su tražili da ostvare svoja prava, i zatražili smjenu njihovog predstavnika Abdulaha Abdudeželija zbog korupcije, a najavili su nastavak protesta za sutra.

Studenti tvrdi da je Abdudeželi odlučivao na koji fakultet će studenti da idu, šta će studirati, kod kojeg ljekara će se liječiti, slao ih je na najjeftinije klinike i uzimao za sebe novac namenjen studentima.

Libijski studenti su nakon upada zauzeli jednu prostoriju Ambasade, dok je diplomatsko osoblje bilo u drugoj.

Oko 20-30 policajaca prisutnih ispred Ambasade nisu mogli da reaguju jer je u pitanju diplomatsko predstavništvo.

U Srbiji ima oko 400 studenata iz Libije.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...