Home / NOVOSTI / SPORT / Promocija ženskog fudbala u Bijeljini

Promocija ženskog fudbala u Bijeljini

Sve je spremno za prvi turnir malog fudbala klubova Premijer ženske lige BiH, čiji će domaćin za vikend biti Bijeljina.

Podijeljene u dvije grupe, u Gradskoj dvorani snage će odmjeriti svih osam premijerligaških ekipa, a na otvaranju će se sastati Banjaluka i Modriča.

U Grupi A još su SFK 2000 i Čelik, dok Grupu B čine Mladost, Radnik Bumerang, Gradina i Željezničar 2011.

“Primarni cilj ovog, kao i istog turnira koji će u februaru biti održan u Zenici, je promocija i popularizacija ženskog fudbala u našoj zemlji. Ovim potezom pravimo na neki način i skraćenje tromjesečne prvenstvene pauze. Postoji i jedna socijalna dimenzija, jer dolazi do druženja među igračicama i predstavnicima klubova. Imajući u vidu da ovi klubovi nastupaju i u zajedničkom takmičenju, jedan ovakav događaj doprinosi još boljoj međusobnoj saradnji u budućnosti”, smatra Elmir Pilav, direktor Odjela za takmičenje N/FS BiH.

U bh. kući fudbala smatraju da je uvođenjem zajedničke Premijer lige za žene  poboljšana baza za izbor igračica za reprezentativne selekcije. Sve je olakšano i podrškom UEFA, iz čijeg je fonda, između ostalog, omogućeno snošenje troškova za službena lica i putovanja. Značajno je i to da sve utakmice sude isključivo žene arbitri.

“Postoji još prostora za unapređenje Premijer lige za žene. Od naredne sezone ćemo pokušati unaprijediti sistem takmičenja, kako bi ono bilo još interesantnije. Pokušaćemo pokrenuti i zajedničku ligu za omladinske selekcije, te poduzimao aktivnosti na pronalasku sponzora lige”, najavio je Pilav.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...