Home / NOVOSTI / HRONIKA / JU SŠC “JOVAN CVIJIĆ” MODRIČA: DAN OTVORENIH VRATA ZA UČENIKE DEVETIH RAZREDA *(FOTO)

JU SŠC “JOVAN CVIJIĆ” MODRIČA: DAN OTVORENIH VRATA ZA UČENIKE DEVETIH RAZREDA *(FOTO)

Na FB stranici JU SŠC “Jovan Cvijić” Modriča postavljena je objava i album slika sa vrlo interesntne akcije koja je realizovana u ovom srednjoškolskom centru ta mi njihovu objavu prenosimo u cjelosti.

U utorak, 23.05. 2017. godine i srijedu,24.05.2017. godine, u dogovoru sa direktorima osnovnih škola, u našoj školi organizovan je prijem učenika devetih razreda. Učenici su u grupama dolazili sa odjeljenjskim starješinama ( četiri grupe po tri odjeljenja), ukupno 236 učenika.
Učenici su tokom svog boravka u našoj školi imali priliku da: – upoznaju objekat škole i jedan školski čas provedu u učionici škole – se upoznaju sa osnovnim informacijama o školi i organizaciji rada u školi – razgovaraju sa pedagogom škole i socijalnim radnikom – razgovaraju sa predstavnicima gimnazije, elektrotehnike i poljoprivrede – dobiju informacije koja zanimanja se planiraju upisati ove školske godine – pitaju pedagoga, socijalnog radnika i profesore gimnazije i struka sve što ih je interesovalo – dobiju informacije o broju učenika, broju odjeljenja u školi, strukama i zanimanjima koja se školuju, praktičnoj nastavi i drugim informacijama o školi – dobiju informacije kako da se pripreme za upis u prvi razred, šta je potrebno od dokumenata, kako da izračunaju broj bodova kako bi znali kada da se prijave, šta obavezno da napišu u prijavi i da se, ukoliko ne budu primljeni, obavezno jave pedagogu na razgovor – svi učenici su dobili Informatore škole – svi učenici koji imaju bilo kakve dileme ili su neodlučni, ili im trebaju dodatne informacije mogu doći svaki radni dan od 7:00 do 15:00 časova kod pedagoga škole – sami ili sa roditeljima.

Izvor / foto: FB JU Srednjoškolski centar “Jovan Cvijić” Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...