Home / NOVOSTI / HRONIKA / VELIKA AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U MODRIČI *(FOTO)

VELIKA AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI U MODRIČI *(FOTO)

Danas je u Modriči realizovana velika akcija darivanja krvi u kojoj je učestvovalo četrnaest društava iz zemlje, te gosti iz Srbije i Crne Gore.
Akciji se odazvalo 135 davalaca a prikupljeno je 115 jedinica krvi.
Organizatori su bili DDDK Rafinerija ulja Modriča ( domaćin akcije), Savez dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske i Služba transfuziologije krvi Doboj.
Inače, Savez dobrovoljnih davalaca krvi Republike Srpske čine jedanaest društava.
Akcija je trajala od 09,00 do 14,00 časova i realizovana je u prostorijama diskoteke Holivood u Modriči, a nakon toga upriličen je zajednički ručak za sve učesnike akcije. Tokom ručka dodijeljene su zahvalnice društvima i istaknutim davaocima krvi.
Pored DDDK Rafinerija ulja Modriča, koje je bilo domaćim akcije, učešće su uzeli i članovi društava iz Banja Luke, Laktaša, Broda, Lopara, Bijeljine, Ljubinja, Trebinja, Višegrada i Rafinerije nafte Brod, te iz Srbije, “Galenika” Zemun, Apatin i Jagodina, a iz Crne Gore društvo davalaca krvi iz Nikšića.
Iz modriče su se akciji odazvali i mnogi građani, samostalno, a tu su opet bili i članovi Humanitarne organizacije “Srcem za Modriču” koji redovno učestvuju u ovakvim akcijama.

Tokom dodjele zahvalnica, Boro Bijelić, takođe redovni davalac krvi, obratio se prisutnima i tom prilikom istakao je da modričko udruženje je jedno od najaktivnijih u Republici Srpskoj.
Modriča se još jednom pokazala i dokazala da je uspješan organizator i ovakvih humanih akcija.

Autor / foto: Zlatko Huravik, modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...