Home / NOVOSTI / BiH / Javni poziv za učešće u aktivnostima podizanja zasada trešnje, jagode i lješnjaka

Javni poziv za učešće u aktivnostima podizanja zasada trešnje, jagode i lješnjaka

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da je UNDP-i raspisao Javni poziv za paket podrške za zasnivanje proizvodnje: trešnja+jagoda (2 dunuma trešnje i 1 dunum jagode) ili lješnjak + jagoda (3 dunuma lješnjaka i 1 dunum jagode).

Struktura podrške koja će biti pružena svakom pojedinačnom korisniku je:

1.trešnja+jagoda(sadnice trešnje za površinu od 2 dunuma i sadnice jagode za površinu od 1 dunuma, paketi prihrane i zaštite, malč fokija, sistem za navodnjavanje, i stručna agropedološka naliza zemljišta.

2.lješnjak+jagoda (sadnice lješnjaka za površinu od 3 dunuma i sadnice jagode za površinu od 1 dunuma, paketi prihrane i zaštite, malč fokija, sistem za navodnjavanje, i stručna agropedološka naliza zemljišta.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom podnošenja prijava zainteresovani proizvođači mogu uputiti pismeno na broj faksa 033/552-330 ili e-mail[email protected]  ili u opštini Modriča u Odjeljenju za privredu i društvene djelatnosti (drugi sprat) kancelarija br.1 i 6 ili na telefone 053/810-511 lok 127 i 110.

Javni poziv je otvoren do 30.6.2017. godine.

Javni poziv možete pogledati na www.ba.undp.org.

Odjeljenje za privredu
i društvene djelatnosti

Izvor: Opštinska uprava Modriča

U nastavku prilažemo i originalnu objavu sa stranice UNDP-a., kao dopunu informacije.

LIR projekat: Javni poziv za učešće u aktivnostima podizanja zasada trešnje, jagode i lješnjaka

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj“ (LIR), koji finansira Europska Unija (EU) a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH), objavljen je Javni poziv za izražavanje interesa za fizička lica iz ruralnih domaćinstava iz odabranih općina i gradova da apliciraju za dodjelu podrške za podizanje zasada trešnje, jagode i lješnjaka. Prijaviti se mogu fizička lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i koja žive na području sljedećih općina i gradova: Mostar, Konjic, Orašje, Odžak, Domaljevac-Šamac, Šamac, Žepče, Čelinac i Modriča.  Podnosioci se isključivo mogu prijaviti za jedan paket proizvodnje koji je predviđen za njihovu općinu ili grad. Npr. podnosioci sa područja Mostara mogu samo aplicirati za proizvodnju trešnje i jagode, dok podnosioci sa područja Orašja, Odžaka, Domaljevca-Šamca, Konjica, Žepča i Šamca isključivo mogu aplicirati za proizvodnju lješnjaka i jagode. Podnosioci sa područja Modriče i Čelinca mogu aplicirati za jedan od dvije predložene proizvodnje: a) za proizvodnju lješnjaka i jagode, ili b) za proizvodnju trešnje i jagode.

LIR projekat će kroz ciljane intervencije direktno podržavati ruralna domaćinstva kako bi se povećala cjelokupna ekonomska aktivnost u ciljanim zajednicama i produktivnost lanaca vrijednosti koji su identifikovani kao prioritetni na osnovu izvršenih analiza lanaca vrijednosti, rezultirajući uspostavom održivih poljoprivrednih gazdinstava i dugoročnim izvorima prihoda za navedena domaćinstva. Poseban fokus će biti na ranjivim kategorijama stanovništva u koje spadaju povratnici i raseljena lica, domaćinstva pogođena poplavama tokom 2014. godine, osobe sa invaliditetom, Romi i pripadnici ostalih manjina, mladi i žene iz ugroženih sredina te dugoročno nezaposleni. Više informacija možete naći u Javnom pozivu koji možete preuzeti na ovoj stranici.

Rok za dostavljanje prijava je 30.6.2017. godine do 17:00 sati.

Aplikacije se mogu dostaviti putem putem pošte u UNDP ured: Zmaja od Bosne bb (UN House), Sarajevo.

Rezultati o izboru korisnika projekta bit će objavljeni na oglasnoj ploči općina i gradova i web stranici https://www.ba.undp.org.
Za sve dodatne informacije i pojašnjenja tokom perioda podnošenja prijava, podnosioci zahtjeva mogu direktno uputiti pitanja, upite i zahtjeve u pisanoj formi, na broj faksa +387 33 552 330 ili e-mail [email protected].

LIR projekat, koji se realizuje u periodu 2016.-2018. godina, primarno finansira Evropska unija a implementira UNDP BiH u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i savezima opština/općina i gradova. Cilj LIR projekta je podizanje životnog standarda i povećanje socijalne kohezije u Bosni i Hercegovini putem inkluzivnog održivog socioekonomskog razvoja. Takođe, cilj je stimulacija odgovornog i dobrog upravljanja, ekonomske aktivnosti te promocija socijalne inkluzije na lokalnom nivou kroz integrisani lokalni razvoj, prvenstveno u područjima pogođenim poplavama i onim s velikim procentom povratnika i interno raseljenih lica. LIR projekat pruža podršku za 21 opštinu i grad koji su geografski i ekonomski povezane u četiri klastera, i to: Banja Luka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Foča, Goražde, Gradiška, Konjic, Mostar, Maglaj, Modriča, Novi Grad, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče i Živinice.

Izvor: UNDP

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...