Home / NOVOSTI / HRONIKA / Spust-rafting na rijeci Bosna *(FOTO)

Spust-rafting na rijeci Bosna *(FOTO)

U nedelju 18.06.2017.god. u izvrsnoj atmosferi održan spust-rafting na rijeci Bosna, od Podnovlja do Botajice. Organizator spusta je neformalna grupa koja je kreirala projekat TALASIMA POMIRENJA, sastavljena od aktivista volontera iz Modriče i Gradačca. Projekat je podržan sredstvima Projekta PRO-Budućnost a podršku u kompletnoj infra strukturi, (čamci, zaštitna oprema i mjere zaštite, skiperi i određivanje relacije), obavili su članovi Ronilačkog kluba “Vidra iz Modriče. U spustu je učestvovala grupa od 38 učesnika sastavljena od omladine iz Gradačca, Tarevaca i Modriče.

Na kraju spusta u vrlo zanimljivoj ribarskoj konobi nad vodom u Botajici održana je i interaktivna radionica u kojoj su učestvovali svi učesnici spusta. Teme radionice su bile: – Međunacionalno pomirenje; i – Međunacionalne sličnopsti i po čemu smo posebni. Prezentator i moderator radionice bio je Mustafa Mustajbegović mag.pol.

Na kraju možemo reći da je ovaj događaj još jedna niska bisera u lancu uspješnih PRO-Budućnost projektata realizovanih u Modriči.

Ipak najbolja ocjena kvaliteta ideje, izbora učesnika i uspješnosti organizacije je sadržana u probuđenim idejama i planovima, učesnika u događaju,  da se spust ponovi, i da se na to ne čeka dugo.

Organizatori i oni koji su pomagali ali i svi učesnici su više puta izrekli riješi zahvalnosti za podršku projektu PRO-Budućnost, a gledano sa strane i svi učesnici zaslužuju riječi pohvale.

Sa prijateljima portala tarevci.info podjeliti ćemo dio ugođaja putem odabranih fotografija.

Autor: Mustafa Mustajbegović

Izvor: Tarevci info

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...