Home / NOVOSTI / SVIJET / Islamisti likvidirali kik-boks šampiona sa Kosova zbog pokušaja bjekstva

Islamisti likvidirali kik-boks šampiona sa Kosova zbog pokušaja bjekstva

ALEP – Kik-bokser sa Kosova Valdet Gaši (29) ubijen je u Siriji od strane pripadnika Islamske države, jer je navodno pokušao da pobjegne.

Gaši je dvostruki svjetski šampion u tajlandskom kik-boksu, a živio je u Njemačkoj sa ženom i dvije kćerke. On je napustio porodicu i u januaru ove godine se priključio Islamskoj državi.

Vijest o ubistvu Gašija pojavila se prije dvije nedelje kada je njegova porodica za švajcarsku televiziju izjavila da je Valdet poginuo, ali nije bio poznat tačan uzrok njegove smrti.

Međutim, pojedini svjetski mediji sada prenose da su Gašija ubili pripadnici Islamske države, jer je navodno pokušao da dezertira i da pobjegne iz Sirije. Albanski kik bokser se navodno pokajao što je došao da ratuje u Siriju. Fanatici iz Islamske države mu nisu oprostili izdaju i odlučili su da ga likvidiraju.

Jedna od organizacija koja se bavi ljudskim pravima u Siriji (SORH) prenosi nezvanične informacije da je Gaši uhapšen pri pokušaju bjekstva iz sirijskog grada Manbej. Ovi izvori navode da su pripadnici Islamske države prvo uhapsili, a onda ubili Gašija.

Pojedini izvori navode da se Albanac navodno još nalazi u Alepu i pokušava da pobjegne.

On je u intervju za neke televizije prije nego što je otišao u Siriju rekao da “pokušava da izgradi modernu kalifatsku državu u Siriji”.

“Ako umrem učinivši dobro, sigurno je da ću biti radostan”, podsjetili su mediji na njegovu izjavu.

Izvor: nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Pobjeda naroda: Francuski premijer objavio suspenziju akciza na gorivo

PARIZ, – Francuski premijer Edouard Filipe objavio je u utorak suspenziju akciza na gorivo i povišenih cijena komunalija, u naporu da udovolji protestnom pokretu koji je tokom vikenda izazvao haos ...