Home / NOVOSTI / HRONIKA / Apel za racionalno korištenje vode

Apel za racionalno korištenje vode

MODRIČA – Direktor modričkog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Živko Lazić apelovao je danas na potrošače u Modriči i Vukosavlju da racionalno koriste vodu, jer će, ukoliko potrošnja ne bude smanjena, narednih dana biti uvedene restrikcije.

Lazić je rekao Srni da je prosječna dnevna potrošnja vode u julu oko 6.500 metara kubnih, što je za 2.300 metara kubnih više u odnosu na maj i jun.

On je apelovao na građane da vodu ne koriste za zalivanje bašti, trvnjaka, asfalta i pranje automobila.

– Smanjenjem potrošnje biće smanjeno opterećenje i rizici od oštećenja pumpi, koje nekoliko dana rade neprekidno na tri stalna i jednom rezervnom bunaru – rekao je Lazić.

On kaže da se isporuka vode potrošačima na području Modriče i Vukosavlja trenutno odvija bez teškoća.

– Redovnim i vanrednim kontrolama, koje vrši Institut za javno zdravstvo, regionalni centar Doboj, utvrđena je hemijska i bakteriološka ispravnost vode za piće – potvrdio je Lazić i istakao da vodu koristi oko 17.000 stanovnika Modriče i Vukosavlja u oko 6.600 domaćinstava i 700 privrednih preduzeća, ustanova i institucija.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...