Home / NOVOSTI / HRONIKA / Godišnje druženje penzionera

Godišnje druženje penzionera

Povodom dana penzionera opštine Modriča, Udruženje penzionera opštine Modriča je 10. septembra 2017. godine organizovalo druženje penzionera u Sportsko rekreativnom centru Riječani. Događaju su pored modričkih penzionera prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, predsjednik udruženja penzionera RS Rade Rakulj, predstavnici regionalnih udruženja, udruženja penzionera iz Beograda, Sremske Mitrovice, Bogatića, Bršadina, Trpinje, Borova i Loznice. Cilj druženja je razmjena iskustava među penzionerima, te poboljšanje rada Udruženja.

Đorđe Nijemčević, predsjednik Udruženje penzionera u izjavi za medije je rekao:“Danas obilježavamo Dan penzionera Opštine Modriča. Ovdje je prisutno oko 500 penzionera, a imamo i dosta gostiju iz nama bratskih udruženja iz Srbije i Hrvatske. Okupili smo se da ova stara generacije jednim svojim primjerom druženja ukaže mladoj generaciji da se treba poštovati i uvažavati bez obzira na rasu, boju i vjeroispovijest.“

Pored ličnog učešća svakog penzionera u finansiranju troškova značajno učešće svake godine uzima Opština Modriča.

Načelnik opštine Mladen Krekić izrazio je svoje zadovoljstvo što su se penzioneri modričkog kraja u velikom broju odlučili za druženje. „Svake godine je ovo druženje masovnije i ljepše. Drago mi je što je danas sa nama i predsjednik udruženja penzionera RS, gospodin Rade Rakulj. Ovi ljudi treće životne dobi  se znaju lijepo družiti i  veseliti što mene lično oduševljava. Mi iz lokalne zajednice ćemo uvijek podržati ovakav vid druženja“, rekao je načelnik.

„Ovakvi skupovi mnogo znače za penzionere. Starenje ne znači isključivanje iz društvenih tokova. Ja i moj kolega Đorđe Nijemčević se borima da penzionerima ukažemo na to da njihova riječ još vrijedi u društvu“, izjavio je Rade Rakulj, predsjednik Udruženja penzionera RS.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...