Home / NOVOSTI / HRONIKA / Osvećenje obnovljenog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Skugriću *(FOTO+VIDEO)

Osvećenje obnovljenog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice u Skugriću *(FOTO+VIDEO)

U mjesnoj zajednici Skugrić, 09. septembra 2017. godine organizovana je proslava povodom osvećenja obnovljenog Hrama Rođenja Presvete Bogorodice i Svetosavskog doma. Proslava je upriličena u znak jubileja, 80 godina od osvećenja temelja hrama. Događaju su prisustvovali načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima, brojni mještani Skugrića i okolnih mjesnih zajednica.

Proteklih  godina uz pomoć mještana Skugrića pored hrama izgrađen je Svetosavski i Parohijski dom, kompletno obnovljena unutrašnjost hrama, urađena nova fasada i hram ukrašen freskopisom.

U okviru proslave služena je sveta arhijerejska liturgija, osvećenje hrama i freskopisa, izbor kumova i ophod oko hrama. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je umirovljeni vladika srednjoevropski Konstantin uz sasluženje sveštenstva. Nakon provedene licitacije izabrani su kumovi hrama, Bogdan Bogdanović i Ilija Kuzmanović.Za kuma Svetosavskog doma  izabran je Luka Avrić.

Posle vjerskih obreda uslijedio je svečani ručak i narodno veselje.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Album slika koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije.
Foto i video: Studio MDINFO PRODUKCIJA s.p. Modriča – modričainfo / Zlatko Huravik

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...