Home / NOVOSTI / HRONIKA / FUDBAL U ČAST VELIKANA: U susret 8.Memorijalu „Dr Milan Jelić“ za kadete u Modriči *(VIDEO)

FUDBAL U ČAST VELIKANA: U susret 8.Memorijalu „Dr Milan Jelić“ za kadete u Modriči *(VIDEO)

MODRIČA – U ponedeljak i utorak, 2.i 3.oktobra, u Modriči će biti organizovan 8.Memorijal „Dr Milan Jelić“ u fudbalu za kadete. Tim povodom, održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Petar Jelić, predsjednik Alfa Modriče, Mladen Krekić, načelnik Modriče, te novinar i prijatelj porodice Jelić, Slađan Jeremić.

– Prošlo je 10 godina bez Milana Jelića, proći će još ko zna koliko, ali nikada neće da izbledi njegovo delo. Pamtiće se sve što je uradio za ove prostore. Osetićemo energiju koju je slao osmehom dečaka. U fudbalu on i jeste bio večiti mladić, jer je fudbalska lopta za njega bila omiljena igračka. Milan se ’potrudio’ da svojim delima za života postane besmrtan. Bila je čast poznavati ga, sarađivati i gajiti prijateljstvo koje ničim i nikada nije pomućeno. Modriča je relativno mala sredina, ali i najvećim metropolama sveta može poslužiti kao najlepši primer kako se u glavi, srcu i duši čuva i nosi ono što vredi. Milan Jelić – nema dalje – rekao je novinar Slađan Jeremić, otvarajući konferenciju za medije.

Načelnik Modriče Mladen Krekić najavio je skorašnje uređenje Trga „Dr Milan Jelić“, pa će centar grada dobiti novo ruho na duže vreme.

– Govoriti o Milanu je teško, iziskuje vreme. On je bio posebna ličnost. Velika je stvar bila za Modriču da je Milan bio predsednik Republike Srpske, ali mi smo ga u svom gradu doživljavali, pre svega, kao druga i prijatelja. Prošlo je deset godina od njegove iznenadne smrti, ali kako da čovek poveruje da ga nema. Promiču slike, ponosan sam na svaki trenutak proveden sa njim. Nije ljude omalovažavao. Znao je da se druži sa državnicima i običnim ljudima. Imao je životno obrazovanje koje je važnije od svega što je kasnije postigao. Trg ’Dr Milan Jelić’ će biti istorijsko mesto koje će govoriti i podsećati na našeg Milana. Imamo nesebičnu ljudsku i materijalnu podršku predsednika RS Milana Dodika i premijerke Željke Cvijanović. To je naš zadatak da pokažemo svima koliko je Milan značio svima nama – rekao je Krekić.

Petar Jelić, sin pokojnog pokojnog Milana Jelića i predsednik Alfa Modriče koja je organizator Memorijala, rekao je da je ova manifestacija međunarodnog karaktera i da je ona prilika da se pojave neki novi Radonjići, Babići, Gaćinovići.

Sadašnji prvotimac Crvene zvezde, Nemanja Radonjić, bio je učesnik prvog Memorijala i tada sve zadivio. Memroijal „Dr Milan Jelić“ okupiće fudbalsku mladost sa svih strana, Jugoslaviju u malom.

– Pokušavamo da budemo sve bolji i da privučemo sve veći broj klubova. Značajan broj mladića koji su nekada ovde dolazili danas su vrhunski sportisti i veliki ljudi. Imaćemo 14 ekipa. Crvena zvezda, Sarajevo, dobojska Sloga, Zvijezda iz Gradačca, Bratstvo iz Gračanice, šamački Borac, teslićki Proleter, Ljubić iz Prnjavora…, samo su neki od klubova. Neće izostati kvalitet, obezbedili smo i nagrade za tri prvoplasirane ekipe, najboljeg golmana, igrača i najefikasnijeg strelca – rekao je Jelić.

Pomen i donatorsko veče

Dr Milan jelić je preminuo 30.septembra 2007.godine od posledica srčanog udara u 52.godini života. Na godišnjicu njegove smrti na Gradskom groblju u Modriči u 11,30 časova biće služen pomen. Pored porodice, cveće na grob pokojnog Jelića položiće najviši zvaničnici Republike Srpske, predstavnici sportskih i privrednih organizacija, više opština.

Istog dana će u restoranu Fabrike obuće „Alfa“ biti organizovano Donatorsko veče „Neka se vrate srećni dani“, a sav prikupljeni novac biće usmeren u egzistiranje FK“Alfa Modriča“, kako bi se ovaj kolektiv vratio na staze stare slave.

Tamo gde ga je ostavio dr Milan Jelić u trenutsku svoje iznenadne smrti.

Zvanično otvaranje Memorijala je u ponedeljak u 12 časova, a isti će otvoriti Petar Đokić, ministar u Vladi Republike Srpske, nekada bliski prijatelj i dugogodišnji saradnik Milana Jelića.

Iako je preminuo pre deceniju, dr Milan Jelić živi u modričkom kraju i znatno šire.

Jer, velikani ne umiru…

Izvor: Glas Regije

Video koji slijedi nije u sklopu prednjeg priloga, ali isti dodajemo kao dopunu informacije.
Video je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...