Home / NOVOSTI / REGIJA / Dva projektila ispaljena na zgradu Vlade Makedonije

Dva projektila ispaljena na zgradu Vlade Makedonije

Skoplje – Na zgradu Vlade Makedonije ispaljena su dva projektila koje je policija, nakon uviđaja, proslijedila na vještačenje, javili su danas makedonski mediji.

Incident se dogodio sinoć oko 22 sata kada su se začule dvije detonacije, a projektili su pronađeni u blizini zgrade makedonske vlade.

“Nekoliko časova kasnije na fasadi zgrade u kojoj je smještena Vlada Republike Makedonije su pronađena zabijena dva projektila. Izvršen je uviđaj i projektili su poslati na vještačenje”, saopštio je kratko makedonski MUP, prenose mediji.

Više detalja o ovom incidentu nije poznato.

Mediji primjećuju da je ovo prvi put da je zgrada vlada napadnuta iz blizine.

Podsjeća se da su 2007 godine u blizini vlade bila ispaljene dvije granate iz protivpješadijskog oružja, te da je tadašnji portparol rekao da vlada taj napad smatra terorističkim aktom.

 

Izvor: Glas Srpske

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...