Home / NOVOSTI / SPORT / Đoković nadigrao Raonića, treći put najbolji u Parizu

Đoković nadigrao Raonića, treći put najbolji u Parizu

PARIZ – Za samo 83 minuta najbolji svjetski teniser Novak Đoković uspio je da u finalu Mastersa u Parizu savlada Kanađanina Miloša Raonića sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Novak je veoma sigurno otvorio duel sa tri ubačena prva servisa i četiri poena u nizu za osvojeni prvi gem (1:0). Od starta je bilo jasno da će Đokoviću najviše problema praviti servis visokog Raonića, sedmog nosioca na turniru, ali čim se uđe u razmjenu udaraca srpski teniser je neprikosnoven, te je uspio da realizuje već prvu brejk loptu za 2:0.

Kao da je predstavniku Kanade već tada bilo jasno da će izgubiti servis, iako se igrao tek treći gem, ali njegova igra je bila daleko ispod očekivane, i prije svega daleko ispod Novakove, koji je dopustio samo jedan poen na putu do 3:0.

Kada radi servis, Raonić je miran, jer je lako došao do 30:0, ali onda kao po kalupu Đoković ulazi u razmjenu sa osnovne linije i pravi poen za 30:15.

Osjetio je prvi teniser svijeta da se protivniku stegla ruka i da jednostavno nema recept kako da agresivnije napadne polje iza mreže (40:40). Đoković je, uz samo dvije greške, došao do druge brejk lopte, ali je Miloš, poslije mnogo muke, došao do prvog gema (3:1).

Morao je Raonić mnogo više da rizikuje protiv tehnički potkovanijeg igrača koji servira, a to mu je donijelo prvu priliku za brejk nakon dobrog riterna, ali sve je to palo u vodu. Nekako je sve laganiji posao bio za Đokovića koji je poznat po dobrom, možda i najboljem riternu, jer je koristio svaku priliku da natjera protivnika “da igra”, što ovome nije prijalo (0:40), ali su ponovo tu bili servisi koji su donijeli izjednačenje, a zatim i novi gem (4:2).

Snaga i volja kod Raonića se polako vraćala, a iz poena u poen pokazivao je da se ipak nije predao kao što je to izgledalo deset minuta ranije, pa je stvorio tri brejk prilike od kojih mu nijedna nije omogućila povratak u set, pa je Novak došao na gem od osvajanja dionice (5:2).

Đoković je zatražio medicinski tajm-aut pošto je bilo očigledno da ima manjih problema sa skočnim zglobom, ali je poslije nekoliko minuta bilo sve sanirano, tako da je moglo da se nastavi sa igrom. Izbacilo je to malo iz ritma Kanađanina, dovoljno da još jednom izgubi servis za 6:2.

Novi set, nova priča – Đoković je dva puta morao da se vadi iz opasne situacije (40:40), ali je na gem loptu sjajno odigrao na mreži i osvojio poen (1:0). Raonić je svojim greškama doprinosio nervozi, tako da je napravio duplu servis grešku na brejk lopti za veliki huk za tribinama za 2:0…

Zahvaljujući ovoj pobjedi, Đoković je odbranio 1.000 bodova i dodatno uvećao prednost na ATP listi ispred Rodžera Federera. Švajcarac je porazom u četvrtfinalu izgubio bodove, pošto je prošle godine u glavnom gradu Francuske stigao do polufinala.

Đoković je, inače, dva puta do sada slavio u Parizu – 2009. i 2013..

Itvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...