Home / NOVOSTI / REGIJA / Beograd i Priština postigli sporazum o telekomunikacijama

Beograd i Priština postigli sporazum o telekomunikacijama

BEOGRAD – Beograd i Priština postigli su sporazum o telekomunikacijama koji uključuje i nesmetan rad “Telekoma Srbije” na Kosmetu.

Na osnovu tog dogovora imovina “Telekoma” prenosi se na “MTS d.o.o”, ćerku firmu “Telekoma” na Kosovu i Metohiji, javlja RTS.

Sporazum osigurava i trocifreni pozivni broj za geografsku oblast Kosova i Metohije koji će zatražiti Srbija, dok će pozivi između mjesta u centralnoj Srbiji i onih na Kosovu i Metohiji biti tretirani kao međugradski.

Sporazumom Beograda i Prištine o telekomunikacijama sačuvana je kompletna imovina Telekoma Srbije, a taj sporazum će se pozitivno odraziti na ukupne odnose ne samo sa Prištinom, nego i sa EU, izjavio je večeras direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

“Sada se ispostavilo da je dobro što nismo prihvatili postizanje sporazuma koji nisu u interesu našeg naroda i da hoćemo da postižemo one sporazume koji jesu. Dogovorom o sprovođenju sporazuma iz 2013, odnosno 2015. o telekomunikacijama, kompletna imovina Telekoma Srbije je sačuvana što može da se vidi i u saopštenju EU. To nije nešto što samo ni tvrdimo”, rekao je Ðurić za RTS.

On je istakao da se sva imovina prenosi na MTS doo na Kosovu i Metohiji, odnosno da je zvanično vlasništvo MTS Telekoma Srbije.

“Imovina Telekoma Srbije je ovim trajno zaštićena, kao i bazne stanice i sve drugo”, rekao je Ðurić.

On je istakao da se radi o važnom dogovoru i za Telekom Srbiju i za građane, kao i da će se sigurno pozitivno odraziti i na ukupne odnose ne samo sa Prištinom, nego i sa EU.

“Oni su hteli da našu imovinu otmu. Mi to nismo prihvatili. Nismo prihvatili tako formulisan sprazum. Sada smo došli do nečega što podrazumeva, uzgred budi rečeno, i za predstavnike medije, važnu stvar, a to je da i deo takozvanog digitalnog spektra bude rezervisan za medije na srpskom jeziku”, rekao je Ðurić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Izvor: Nezavisne novina

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...