Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Zvezda sija nad Modričom

Zvezda sija nad Modričom

MODRIČA – U sredu, 10.decembra, rukovodstvo ModričaMaxime i Crvene zvezde potpisaće Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji dva kolektiva. Nakon toga, na stadionu „Dr Milan Jelić“ biće odigrana prijateljska utakmica dva kluba.

 
Dolazak Zvezde u Republiku Srpsku očekuje se sa nestrpljenjem. Čak i u taboru nekadašnjeg evropskog i svetskog klupskog šampiona ističu da se raduju dolasku u Modriču.
-Radujemo se dolasku. Za nas je Republika Srpska baza naših navijača odakle armija ljudi dolazi na naše utakmice. Kada dolazimo u Republiku Srpsku, trudimo se da budemo posebni i drugačiji. Ponosni smo na tu činjenicu. Trener Nenad Lalatović dolazi sa prvim timom uz mogućnost izostanka manjeg broja starijih igrača. Pokazaćemo se u pravom izdanju, želimo da svi koji nas dođu da gledaju odu sa stadiona u Modriči prepuni pozitivnih utisaka, kaže Marko Nikolovski, portparol Beograđana.
Prvotimac Rada i predsednik ModričaMaxime, Petar Jelić, napominje da će 10.decembra biti potpisan Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji što će predstavljati novu eru odnosa dva kluba svetle tradicije.
-To podrazumeva razmenu iskustava kada je u pitanju igrački i trenerski kadar. Želimo da sarađujemo i sa drugim klubovima sa područja bivše Jugoslavije. Dakle, pruža se prilika da jedan broj naših istinskih talenata nastave karijeru u Zvezdi, ali i drugim našim prijateljskim klubovima. Tako će biti ambasadori naše Modriče, cele Republike Srpske, kaže Jelić.
Mladi prvotimci ModričaMaxime kažu da je ovaj meč, utakmica karijere za mnoge od njih.
-Biće to poseban dan za sve nas. To je praznik fudbala u Republici Srpskoj. Čini me ponosnim da sa 20 godina igram protiv srpskog velikana. Čast je odigrati utakmicu protiv nekadašnjeg evropskog i svetskog klupskog prvaka. To je san svakog mla dog sportiste, pa tako i mene. Očekujemo da naš predsednik Petar Jelić predvodi nas i da tri ili četiri pojačanja zaigraju za Modriču kako bi parirali gostima iz Beograda. Biće to dobra utakmica i pravi praznik fudbala u Modriči. Počastvovan sam da ću biti akter pomenutog događaja, kaže Vlado Koprivica, komandant odbrane ModričaMaxime.
Nikola Nikić je, kao igrač Željezničara, znao da se raduje. Sada će, kaže on, svi biti pobednici.
-To je jednom u sto godina da takav jedan velikan dolazi u Modriču. Davao sam golove sa mojim ’Željom’, protiv Zvezde, a sada neće biti gubitnika. Kakvo god da bude vreme, stadion će biti krcat. Zvezda je džin i prilika da se igra protiv nje ili odgleda utakmica, pruži se čoveku u životu jednom ili nikada, kaže trener Modričana.
Utakmica ModričaMaxima – Crvena zvezda igra se u sredu, 10.decembra, od 13 časova uz direktan prenos na Radio televiziji Republike Srpske. Jer, Zvezda je Zvezda i kada nije moćna.
Kao nekada…

Autor: Jeremić Slađan

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...