Home / MAGAZIN / SLAĐANOVE STRANICE / Zvezda stiže u Modriču

Zvezda stiže u Modriču

MODRICA – Fudbaleri i strucno rukovodstvo Crvene zvezde ce u utorak oko 18 casova stici u Modricu. Do pocetka utakmice sa Modricom Maxima, u sredu od 13 casova, Beogradani ce boraviti u motelu „Majna“.

 

Na dan odigravanja utakmice delegacije dva kluba ce primiti nacelnik Modrice Mladen Krekic.

-To ce biti poseban dan za Modricu i sve koji u njoj žive. Moramo biti na nivou naših gostiju, jedne velike porodice. Tima koji je bio najbolji u Evropi i na planeti. Radujemo se njihovom dolasku. Hocemo u jednom srdacnom i bratskom druženju da razmenimo par reci, evociramo uspomene na najblistavije trenutke tog kluba. Položicemo i cvece na grob dr Milana Jelica, zajedno odgledati utakmicu Modrice i Zvezde. Modrica je ponosna na cinjenicu da ce biti domacin sportskim velikanima, kaže Mladen Krekic, nacelnik Modrice.
Igraci tima domacina nestrpljivi su. Hteli bi da utakmica što pre pocne. Za istu vlada ogromno interesovanje. To je potvrda da Crvena zvezda ima ogromnu armiju svojih navijaca u Srpskoj.

-Dolazim sa drugarima u Modricu. Crvena zvezda je za nas nešto posebno. Redovno je pratimo u Beogradu, po Evropi, pa možemo i u obližnjoj Modrici. Imamo dosta sportskih prijatelja u Modrici, ali srce kuca za Crve nu zvezdu. Mislim da ce dosta gledalaca doci u Modricu i pozdraviti Beogradane“ kaže Saša Ilic, veliki zvezdaš i fudbaler Sloge iz Srpca.

Mitar Lukic, nekadašnji super dobri prvotimac tuzlanske Slobode, turskog Trabzon spora i šabacke Macve, kaže da je Crvena zvezda ponos i dika citave dobojske regije, ali i šire.

-Debitovao sam za Slobodu protiv Crvene zvezde. Rukovodstvo Zvezde o meni razmišljalo kada sam imao 32.godine, iako su tada dovodili igrace do 26.godina starosti. Uvek mi je Crvena zvezda bila u srcu i duši. Tako ce biti dok postojim. Za mog sina Jovu kažu da je ekstra talenat i da bi mogao postati solidan fudbaler. Ako bih ja mogao birati, voleo bih da stigne do Marakane. Dolazim pogledati igru voljenog tima koji je najveci i kada ne pobeduje, rekao je Mitar Lukic.

U Modricu ce se spustiti navijaci Crvene zvezde sa planine Trebave.

-Srce mi je puno, a duša na svom mestu. Sreci nema kraja. Dolazim da se divim crveno – beloj družini. Kao gardista iz JNA, služio sam u Beogradu. Tada su utakmice igrale se nedeljom. Naravno, meni je mesto bilo na Marakani. Zvezdaš sam od glave do pete. Mislim da moj drugar Nenad Radic i ja smo najveci zvezdaši u našem kraju, kaže Marko Babic iz Gornje Zelinje kod Doboja.

Crvena zvezda je najdraži dragulj srpskog fudbala, koji sija skoro punih sedam decenija.
I biser medu biserima…

Autor: Jeremić Slađan

Izvor: SPORT DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” *(FOTO)

ZAVRŠEN OVOGODIŠNJI KOŠARKAŠKI TURNIR “3 x 3 MODRIČA” Na ovogodišnjem sjajno organizovanom Košarkaškom turniru učestvovalo je 37 ekipa, od čega 23 seniorskih, devet juniorskih i pet ekipa veterana. Ekipa “Medic ...