Home / NOVOSTI / SVIJET / Zeman: Nešto nije u redu sa EU

Zeman: Nešto nije u redu sa EU

PRAG – Uzdržavanje Evropske unije od kritikovanja nedavnog marša neonacista sa bakljama u Kijevu je siguran znak da nešto fundamentalno nije u redu sa Unijom, izjavio je češki predsjednik Miloš Zeman.

“Vidio sam na internetu grupu od nekoliko hiljada demonstranata na Kijevskom Trgu Nezavisnosti. Nosili su portrete Stepana Bandere. Taj portret sam vidio prvi put. Bandera me je podsjetio na Rajnharda Hajdriha, naističkog upravnika Bohemije i Moravske”, rekao je Zeman.

On je dodao da “nešto nije u redu sa Ukrajinom i sa EU, koja nije protestovala povodom tih demonstracija”, prenio je TASS.

Češki predsjednik kritikovao je u izjavi radiju “Frekvence1” učešće svoje zemlje u sankcijama protiv Rusije.

“Češka Republika pokazala je spremnost da se ponaša po želji drugih zemalja”, rekao je Zeman i dodao da su sankcije “slijepo podržavanje mišljenja većih i snažnijih država”.

Prethodno je komesar za ljudska prava iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova Konstantin Dolgov rekao da parade sa bakljama u Ukrajini predstavljaju jasan dokaz daljeg kretanja putem nacizma.

Tokom marša u Kijevu nacionalisti su napali novinare ruske televizije “Lajfnjuz”.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Bivši šef diplomatije Maldiva primio mito za priznanje Kosova?

PRIŠTINA – Bivši ministar spoljnih poslova Maldiva Ahmet Šahed osumnjičen je da je primio mito u iznosu od dva miliona dolara za priznanje nezavisnosti Kosova, prenosi prištinski Zeri. Kako navodi ...