Home / NOVOSTI / HRONIKA / ŽELJKO NIKIĆ – PONOS MODRIČE! *(FOTO+TONSKI PRILOG)

ŽELJKO NIKIĆ – PONOS MODRIČE! *(FOTO+TONSKI PRILOG)

Svi ponosni na hrabrog vatrogasca
Izvukao povređenog čoveka iz bunara dubokog 10 metara

MODRIČA – Jooooooj. Joooooooj, muke moje… Zapomagao je Aco Beldar, star 68 godina, u trenutku dok su ga pripadnici Vatrogasne jedinice iz Modriče u četvrtak oko 8,30 časova izvlačili iz bunara dubokog 10 metara. Želeo je komšinici da odreže granu na voćki, popeo se na poklopac starog bunara sa koga su generacije Modričana pile vodu, ali dugo nije u upotrebi.

Dok su ga konpcima izvlačili iz dubine bunara, paralelno je na površinu zemlje izlazio i Željko Nikić (32), hrabri modrički vatrogasac. Sve se dogodilo u pet minuta, ali je trajalo kao večnost. Nesrećni čovek je spašen i nalazi se na lečenju u dobojskoj opštoj bolnici.

Željko Nikić, hrabri vatrogasac, nije imao vremena za razmišljanje o eventualnim posledicama po ličnu bezbednost, opasnim gasovima koji u dubini zemlje prete. Spasiti ljudski život bio je jedini cilj.

„U tom momentu najvažnije mi je bilo da što pre siđem, da vežem čoveka za užad i da ga izvučemo iz bunara. Samo sam o tome razmišljao, da mu spasimo život. I ja i moje kolege koje su bile tu“, počinje svoju priču Željko Nikić.

Porodica zvala i zahvalila se

Iako zahvalnost ne traži, ona je stigla od mnogih, a od porodice Ace Beldara i najbrže.

„Poslali su mi fotografije iz bolnice. Aco je izvan životne opasnosti. Imao je par lomova. Čujem da je polomio dva pršljena i rebro. Nije ništa kritično i strašno i želim mu brz oporavak“, kaže Nikić.

Lep je osećaj spasiti nekom život

Lep je osećaj pomoći drugome. Ima prizvuke nesvakidašnjeg i liči na čaroliju retkog i uzvišenog, kaže hrabri vatrogasac iz Skugrića kod Modriče. Inače, suprug Vesne i otac dve devojčice od šest i dve godine.

„Veoma je lep osećaj. Drago čoveku i čini te ponosnim. Heroj je mogao biti svako. Verujem da je bilo ko našao se u toj situaciji da bi uradio isto kao i ja“, mišljenja je Željko Nikić.

Kolege ga hvale

Kolege o Željku Nikiću pričaju biranim rečima.

„Izuzetno dobar čovek, pouzdan je i požrtvovan. Ovakvoj zajednici i društvu treba više ljudi kakav je on“, govori jedan od njih.

Drugi nastavlja, netremice:“Željko je dobar. Pravi momak. Radi kod nas jedva godinu dana, a već je neustrašiv i zna svoj posao. Verujem da će i u narednom periodu ostati čovek bez greške!“

PRETPOSTAVLJENI GA HVALI – DRAGAN STJEPANIĆ I ŽELJKO NIKIĆ

Isti dan se povredio

Nepun sat nakon što je iz 10 metara dubokog bunara izvukao povređenog čoveka, Željko Nikić gasio je požar na jednoj kući u modričkoj Omladinskoj ulici. Tom prilikom, povredio se. Prvo je obavio zadatak, pa, tek onda, zatražio lekarsku pomoć. Starešina Vatrogasne jedinice u Modriči, Dragan Stjepanić, ponosan je na ovog radnika.

„On se pokazao kao odličan radnik od prvih dana. Kod nas je godinu dana. Nikada nije zakasnio na posao. Odlazio je sa posla po isteku radnog vremena. Odazivao se u vanrednim prilikama, iako je tada bio izvan radnog vremena. Nije gledao da li je slobodan. Imao je novu intervenciju gde je pokazao hrabrost i odlučnost. Povredio se, obavio zadatak, pa otišao da se nimalo bezazlena povreda sanira. Želim mu brz i uspešan povratak i hvala mu za sve“, poručio je Stjepanić.

Dakle, heroji postoje i prepoznaju se onda kada je i najteže. Jedan od njih, Željko Nikić, na pohvale odgovara skromnošću. I ljudski:“ Normalno, kada bi se sve ponovilo, opet bih isto uradio!“

Autor: Slađan JEREMIĆ

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...