Home / NOVOSTI / HRONIKA / Završnica fudbalskog prvenstva RS za pionire: DOBOJSKA SLOGA – ŠAMPION!

Završnica fudbalskog prvenstva RS za pionire: DOBOJSKA SLOGA – ŠAMPION!

Borac – Sloga 0:1 (0:0)

Stadion:“Dr Milan Jelić. Gledalaca: 100. Sudija: Igor Simić(Modriča) 7. Strelac: Šujić u 55.minutu. Žuti kartoni: Brkić, Zorić, Kuduzović(Borac), Ristić, Ilić, Vasiljević(Sloga).

 

BORAC: Veljković 7, Vuković 7, Tomaš 7, F.Svjetlanović 7,Šućur 7, Nježić 7, Dojčinović 7, Nenad 6(od 50.min.I.Svjetlanović 6.5), Zorić 7, Brkić 7, Kuduzović 6(od 50.min.Martić 6). Trener: Milorad Bilbija.

SLOGA: S. Đurić 7, Kitić 7, Cvijanović 7, Ristić 7, Vasiljević 6(od 50.min.Jelić 7), Daradan 7, Pavić 7, Ilić 7, Karać 7, Šujić 7.5, N.Đurić 7.Trener: Mitar Lukić.

Igrač utakmice: Goran Đujić (Sloga) 7,5.

MODRIČA – U završnici pionirskog šampionata Republike Srpske našli su se Radnik iz Bijeljine, dobojska Sloga, banjalučki Borac i Hercegovac. Sloga je pobedila ekipu Radnika sa 4:1, a Borac tim Hercegovca sa 2:0. U susretu za treće mesto, Radnik je bio bolji od Bilećana i slavio sa 1:0.

Najlepši fudbal viđen je u finalnoj utakmici koja je obilovala otvorenom igrom i prilikama na obe strane. Ipak, presudio je potez Gorana Šujića u 55.minutu.

Uz Slogu i Borac, još je i Hercegovac izborio učešće u završnici pionirskog šampionata Bosne i Hercegovine.

Kapitenu tima pobednika, Nikoli Iliću, šampionski pehar uručio je Zdravko Jovanović, član Izvršnog odbora FS Republike Srpske.

NIKOLA ILIC I ZDRAVKO JOVANOVIC„Bilo je važno učestvovati, ali nama je važno i što smo pobedili. Puno smo trenirali, vredno radili i na kraju nam se isplatilo. Ja idem do vrha, a želja mi je da zaigram za Barselonu. Navijam za Katalonce, ali i Crvenu zvezdu“, kaže Nikola Ilić, veznjak Dobojlija.

„Lepo je da se dečaci rođeni 2000/2001.godine okupljaju. I da se druže, da se rađaju prijateljstva, a da se u jakoj konkurenciji, opet, pokaže neki novi biser koji će sutra da se vine u fudbalske visine. FS RS daje punu pažnju ovakvim turnirima i finalnim završnicama, a u trećoj dekadi ovog meseca imaćemo jedan snažan i kvalitetan turnir u Banja Luci. Nema ništa lepše od mladosti, pa kada je do nje, dajmo joj šansu u svakoj prilici. Imamo talente, samo da ih istrpimo, da treneri vredno rade i doći će rezultati. U našoj fudbalskoj asocijaciji uvek će imati punu podršku i veliki oslonac“, rekao je Zdravko Jovanović.

Fudbalski savez Republike Srpske i jeste bio organizator završne manifestacije u Modriči. I sve je bilo za svaku pohvalu.

Tekst i slike: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...