Home / NOVOSTI / HRONIKA / U blizini Modriče: RADOVI NA ZAŠTITI OD POPLAVA

U blizini Modriče: RADOVI NA ZAŠTITI OD POPLAVA

MODRIČA – Javna ustanova „Vode Srpske“, uz podršku Vlade RS, na području Modriče izvodi radove na šest vodoprivrednih objekata. Tim povodom, mjesta gdje su u toku radovi danas su obišli generalni direktor „Voda Srpske“, Dragan Anđelić, te Mladen Krekić, načelnik Modriče. Na zapadnom lateralnom kanalu izvršeni su sanacioni radovi u dužini od 10 kilometara, potvrdio je Dragan Anđelić, generalni direktor „Voda Srpske“, pojašnjavajući da radove izvodi „Geokop“ iz Dervente, i da su ti radovi pri kraju.
„Ovaj kanal bio je u potpunosti zapušten. Uklonjeno je šiblje i drveće, uklonjene velike količine mulja. Sve se čisti i radi kvalitetno“, riječi su Anđelića. On je napomenuo da je na području Modriče u toku sanacija još tri kanala.
„To je kanal Dobrinja, značajan za zaštitu grada od bujičnih voda. Tu su i kanal Tolisa i Srnava. Ukupna vrijednost radova na četiri kanala je 2,22 miliona maraka. Sredstva je obezbijedila Vlada RS iz kreditnog zaduženja kod Evropske investicione banke“, pojasnio je Anđelić.
Pored navedenih četiri projekta, izvršena je sanacija nasipa koji štiti naselje Dobor u vrijednosti od 420 hiljada maraka, podsjetio je načelnik Modriče Mladen Krekić i najavio izgradnju nasipa između korita rijeke Bosne i naselja Dobor.
„Podrška Vlade RS doprinijeće izgradnji velikog nasipa koji će štititi naselje Dobor od visokih voda. Sve to je od izuzetne važnosti za Modriču i njene građane“, rekao je Krekić.
„Neizmjerno hvala i Vladi RS i Vodama RS za sve što rade za Modriču. Onog trenutka kada nam je bila potrebna pomoć, dobili smo je“, dodao je načelnik Modriče.
Paralelno sa ovim aktivnostima, radiće se na uređenju korita Bosne pored Modriče, a u Šamcu su u toku radovi na proširenju i nadogradnji nasipa pored Bosne, te sanaciji parapetnog zida kako bi se Šamac zaštitio od vodenog talasa rijeke Save. Biće izvršeno i uređenje korita Bosne od Modriče do njenog ušća u Savu kod Šamca.

ZAPADNI LATERALNI KANAL KOD MODRICE

ZAPADNI LATERALNI KANAL KOD MODRIČE

Tekst i slike: Slađan JEREMIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...