Home / NOVOSTI / HRONIKA / MODRIČA: 4. izložba digitalne fotografije – “online” galerija svih izloženih fotografija

MODRIČA: 4. izložba digitalne fotografije – “online” galerija svih izloženih fotografija

U Svetosavskoj ulici (šetalište) postavljena je 4. izložba digitalne fotografije u organizaciji JU turističke organizacije “Modriča” Modriča, koja će trajati od 08.06 – 12.06.2015. godine.

Izložba je podijeljena u dvije kategorije: građanstvo i osnovne škole.

Fotografije je birao tročlani žiri u sastavu:
Đorđe Nikić, Ozren Savičić i Željko Predojević.

U kategoriji Građanstvo, nagrađeni su:
1. mjesto – Zlatko Huravik sa fotografijom “Duga njiva”;
2. mjesto – Vedran Blagojević sa fotografijom “Proljeće;
3. mjesto – Damjana Ješanović sa fotografijom “Zimska idila” i Enes Džafić sa fotografijom “Rijeka Bosna”.

 

Duga njiva

Prvonagrađena fotografija: Huravik Zlatko – “Duga njiva”

 

U kategoriji Osnovne škole, nagrađena je Osnovna škola “Sveti Sava”.

Fotografije koje je odabrao žiri postavljene su u Svetosavskoj ulici (šetalište) na sedam panoa odnosno stalaka.

Pored fotografija koje su učestvovale u nagradnom takmičenju tu su se izvan konkurencije našle i fotografije profesionalnog fotografa Željka Predojevića, kao njegova promotivna izložba.

Organizator ove izložbe je opština Modriča a Turistička organizacija je suorganizator i realizator iste.

Sponzor prve nagrade (večera za dvije osobe)  je renomirani restoran –  konoba “Vodenica.

U dogovoru sa Turističkom organizacijom Modriča, portal modričainfo ekskluzivno objavljuje sve izložene fotografije, i iste smo postavili u sedam galerija slika, indentično kako su postavljene na stalcima (panoima) u Svetosavskoj ulici.

Portal modričainfo će za prvonagrađenog na takmičenju, Huravik Zlatka, uskoro objaviti  “online izložbu” sa više njegovih radova, na zasebnoj stranici.
Isto tako objaviti ćemo i galeriju slika profesionalnog fotografa  Željka Predojevića kao njegovu prvu samostalnu i promotivnu “online izložbu”.

Portal modričainfo ima u planu da uskoro na svojim stranicama organizuje prvo “online” takmičenje  fotografija Modriče i okoline u više tematskih kategorija, te Vas ovim putem pozivamo da slikate, a kad objavimo poziv da nam i pošaljete Vaše radove. Ali, o tome više uskoro.

U nastavku objavljujemo sve izložene fotografije upravo onako kako su i postavljene na izložbi.

STALAK 1

STALAK 2

 

STALAK 3

STALAK 4

STALAK 5

STALAK 6

STALAK 7

I za kraj, autor ovog priloga, a istovremeno i urednik portala, dao je sebi za pravo da nadoda par riječi.

Neophodno je pohvaliti, ali i adekvatno podržati ovakve manifestacije u našem gradu. Vjerujemo da je Turistička organizacija Modriča ovu izložbu organizovala na trenutno najbolji način u nekim specifičnim okolnostima. Trenutna nepovoljna situacija kod sviju i skoro u svim segmentima odrazila se i na organizovanje ovakvih kulturnih događaja. Ali, smatramo da je ovo nešto više, odnosno da ima mnogo veći potencijal da bude više od obične kulturne manifestacije i da je zaslužila mnogo veću podršku raznih subjekata, pa i adekvatnu medijsku promociju.
Fotografija, kao svjedok vremena i događaja ima mnogo veći, bolje reči ogroman medijski domet a istovremeno je “za sva vremena”. Ne kaže se uzalud da “slika govori više od hiljadu riječi”.
Fotografije Modriče koje su ovdje i izložene će obići svijet, vidjet će ih mnogo ljudi, potencijalnih posjetilaca i mogućih poslovnih partnera, turista, ali i ljudi u dijaspori  porijeklom iz ovog kraja. Zato fotografije grada kao temu ove izložbe smatramo značajnijom u smislu promocije svega onog dobrog i lijepog što se mogle zasigurno i vidjeti na izloženim fotografijama. One su, na neki način “medijski ambasadori” Modriče.
Očito je da Modriča svakodnevo dokazuje svoje velike potencijale i ima izraženu liniju napredka na svim poljima te ih fotografijom može i treba prezentovati najširoj javnosti i na taj način svoje uspjehe i pokazati i dokazati.
Nadati se da će Turistička organizacija Modriče ipak ubuduće dobiti značajniju podršku raznih subjekata, medija, pa da će joj pristupiti i više sponzora, te da će i češće organizovati ovakve tematske izložbe.

I za ovu izložbu Turistička organizacija Modriče zaslužuje sve pohvale, a mi im želimo uspjeha u budućem radu. Ali, ne samo to… Evo, portal modričainfo se nudi za saradnju već u sledećim sličnim projektima, a nadamo se da će i mnogi drugi nači adekvatan način da se uključe u ovakve aktivnosti jer one na najbolji način promovišu naš grad, našu Modriču.

Na samom kraju, prilažemo album naših slika koje pokazuju kako je postavljena izložba u gradskom šetalištu.

Slike nam je ustupila i odobrila za objavljivanje Turistička organizacija Modriča.

Tekst i obrada slika: modričainfo / H.Z.

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...