Home / NOVOSTI / HRONIKA / Završeno 1.Otvoreno prventsvo Balkana u karateu *(TONSKI PRILOG)

Završeno 1.Otvoreno prventsvo Balkana u karateu *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – Podelom diploma i medalja, u modričkom Kulturno – sportskom centru  završeno je 1.Otvoreno prvenstvo Balkana u karateu.

Najbolje rezultate osvojila je reprezentacija Rumunije. Republika Srpska je u jakoj konkurenciji osvojila drugo mesto u ukupnom plasmanu, Srbija je treća, a Češka četvrta.

Aleksandar Donski iz Gradiške u svojoj konkurenciji bio je najbolji. Visoko se zavijorila zastava Republike Srpske.

„Osvojio sam zlatnu medalju u katama, master kategorija. Postao sam WUKF prvak Balkana. Srećan sam“, kaže Donski.

ANDJELA PEPIC, ALEKSANDAR DONSKI I NEBOJSA JOVIC

ANĐELA PEPIĆ, ALEKSANDAR DONSKI I NEBOJŠA JOVIĆ

Nebojša Jović osvojio je srebro, ali za njega i Republiku Srpsku ono sija kao zlato.

„Ovo će mi značiti mnogo. Veliko iskustvo i za mene i za moj klub“, jasan je Jović.

Uspešne su bile i karatiskinje Srpske, među njima i Anđela Pepić iz Gradiške. Za nju je Modriča prelep grad, a njeni sportski radnici dobri domaćini i vrhunski organizatori.

„Imajući u vidu da je takmičenje odlično organizovano, na najvišem nivou, izuzetno konkurentno. Svi su bili spremni i iskusni. Za Republiku Srpsku sam osvojila 3.mesto u ekipnoj konkurenciji u borbama. Jako sam zadovoljna ostvarenim“, rekla je Pepić.

Zlatnu medalju osvojila je Novosađanka Jelena Ilić, dala je doprinos da Srbija osvoji visoko 3.mesto.

„Takmičenje je bilo izvanredno. Jako sam zadovoljna, ovo je za mene veliki uspeh. Modriču ću da pamtim kao nešto najlepše što mi se dogodilo. Nakon svih godina napornog rada, stigao je uspeh“, rekla je ona.

Nemanja Perišić iz Kule doneo je Srbiji bronzanu medalju, a Republiku Srpsku hvalio je na sva usta.

„Pripadamo Globalnoj karate federaciji i u Modriči smo osvojili osam medalja. Sve je bilo besprekorno, sve čestitke“, rekao je Perišić.

Priznanje Republici Srpskoj je i to što je generalni direktor Karate saveza WKF Republike Srpske, Dragan Živković, od sada i predsednik Balkanske karate federacije.

„Do sada je to bilo ovlaštenje jer sam bio vršilac dužnosti. Nije bilo zvanično. Radili smo dve godine da bismo mogli napraviti Balkansku karate federaciju. Imali smo problema u Modriči oko organizacije zbog oskudice.  Međutim, zahvaljujući podršci opštine Modriča i njenog načelnika Mladena Krekića, sve je bilo kako treba. Priznanje meni je i ovlaštenje i ogromna odgovornost. Verujem da ću se snaći u novoj ulozi“, poručio je Živković.

ODLICNA ORGANIZACIJA
Najviše takmičara, 178, brojala je reprezentacija Republike Srpske, brojni su bili i Rumuni, Srbi i tako dalje. Da je Republika Srpska spremna da organizuje najveća kontinentalna i planetarna takmičenja potvrdio je i Nedeljko Mrkajić, potpredsednik Evropske karate federacije.

„Smatram da je ovo jedno od najbolje organizovanih takmičenja. Uložen je veliki napor i sve je funkcionisalo do savršenstva. Svi su uživali. Ovo takmičenje uspelo je u najvećoj mogućnoj meri i podignuti su visoki standardi. Nadamo se da će karate postati olimpijski sport za četiri godine. U svetu se karateom bavi 100 miliona ljudi, nepravedno je zapostavljen i postaće olimpijski. Međutim, mnogo se nagomilalo karate asocijacija u zemljama, to se mora dovesti u željeni nivo do 2020.godine“, poručio je Mrkajić.

Predsednik Svetske karate federacije, Liviu Krišan, organizaciji i toku modričkog dvodnevnog takmičenja dao je najvišu ocenu.

„Karate na ovim prostorima ima bogatu istoriju. Karate na Balkanu ima ogromni potencijal. Na ovim prostorima postoje odlični karatisti sa odličnim znanjima i zvanjima , moramo im pružiti mogućnost da se dokazuju i napreduju“, rekao je on.

Učešće su uzele sve balkanske zemlje, osim Albanije, te gosti, reprezentacije Češke , Poljske, Engleske i Egipta. Njihovi takmičari divili su se lepotama modričkog kraja i Republike Srpske, a ukupnim utiscima doprinos je dao i medijski pokrovitelj, Radio – televizija Republike Srpske.

Kao mnogo puta do sada…

Autor: Slađan JEREMIĆ
.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...