Home / NOVOSTI / HRONIKA / Otvoreno prvenstvo Balkana u karateu: MODRIČA DOMAĆIN TAKMIČARIMA IZ 12 ZEMALJA *(TONSKI PRILOG)

Otvoreno prvenstvo Balkana u karateu: MODRIČA DOMAĆIN TAKMIČARIMA IZ 12 ZEMALJA *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – U dane vikenda Modriča će biti domaćin 1.Otvorenog prvenstva Balkana u karateu, koje organizuju Karate savez WKF Republike Srpske i Klub borilačkih sportova Modriča. Podršku ovoj međunarodnoj manifestaciji dala je i opština Modriča, čiji je načelnik Mladen Krekić upriličio prijem za čelnike Svetske karate federacije i organizatore Prvenstva.
Predsednik WKF Svetske karate federacije, Liviju Krisan, prijatno je iznenađen lepotama modričkog kraja, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, pa uz dobru organizaciju i uspešno takmičenje veruje da je spojeno dobro i korisno. Uveren je da će modrička smotra borilačkih veština da pospeši afirmaciju karate sporta i čvršće poveže zemlje i narode iz kojih dolaze takmičari.
Autoritet svetskog karatea veruje da će Otvoreno balkansko prvenstvo, pored prijateljstava među takmičarima i državama, doprineti i drugim benefitima, pre svega, na polju trgovine i turizma.
Generalni sekretar Karate saveza WKF Republike Srpske, Dragan Živković, rekao je da je sve spremno za početak ove manifestacije.
„Imali smo mnogo problema oko smeštaja, ali zahvaljujući rukovodstvu Modriče, sve će biti lakše. Imamo takmičare svih zemalja Balkana, ako izuzmemo Albaniju, te još jedan broj država gostiju. Više od 400 takmičara uzeće učešće“, rekao je Živković.
Načelnik Modriče, Mladen Krekić, rekao je da je Modriča u prošlosti imala svojih velikih takmičenja i događaja, pobednika i šampiona, ali da će zahvaljujući karateu, makar i na dva dana, biti centar Balkana.
„Uz sportski deo, mi ćemo takmičarima pokazati prirodne lepote ovih prostora, ali i naše gostoprimstvo, pa i kvalitetnu ishranu, uslugu. Događaj vredan svakog poštovanja“, smatra Krekić.
Na prestižnom takmičenju učešće će uzeti više stotina takmičara iz Poljske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore,Srbije, Mađarske, Egipta, Češke, Slovenije, Bugarske i domaćina Bosne i Hercegovine. Dakle, Otvoreno prvenstvo Balkana pružiće priliku za dokazivanje karatistima više balkanskih zemalja, ali i takmičarima još jednog broja država izvan balkanskog poluostrva.

Autor: Slađan JEREMIĆ

.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...