Home / NOVOSTI / REGIJA / Zagreb: Protest 1.500 radnika Ine

Zagreb: Protest 1.500 radnika Ine

Radnici Ine se protive gašenju sisačke Rafinerije i njenom pretvaranju u skladište naftnih derivata iz Mađarske.

Protesti kojima prisustvuje oko 1.500 radnika Ine održavaju se pod sloganom “Danas Ina, sutra Hrvatska”. Sindikati traže da premijer Zoran Milanović odgovari na njihove zahtjeve za očuvanje Ine kao vertikalno integrisane naftne kompanije i zaštitom 12.000 radnih mjesta.

Radnicima Ine pridružili su se i zaposleni Imunološkog zavoda koji nisu primili nekoliko zaostalih plata.

Proteste je organizovalo nekoliko Ininih sindikata zbog, kako tvrde, ugrožavanja nacionalnih interesa pogubnim odlukama uprave Ine, koja je pod kontrolom mađarskog MOL-a.

“Bez Ine kakvu smo stvarali i generacijama poznavali nema energetske stabilnosti Hrvatske, pa je budućnost Ine i strateški nacionalni interes. Ne dopustite, premijeru Milanoviću, da domaća proizvodnja i prerada nafte budu zauvijek uništene”, istakla je predsjednica jednog od prisutnih sindikata, Maja Rilović.

Izvor: RTRS

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

HRVATSKA ŠUTI, A EUROPU NIJE BRIGA Erdoğan želi obnoviti političku hegemoniju Turske u BiH, a glavni mu je oslonac vazalna dinastija Izetbegović

Turska vlast zagovara političko preuređenje BiH, osobito bošnjačko-hrvatske Federacije, u liberalnu građansku državu u kojoj bi vladala građanska većina, koja bi se odmah pokazala kao jasna bošnjačka većina Prije više ...