Home / DAN OPŠTINE 2016 / VLADA ĐUROVIĆ U MODRIČI

VLADA ĐUROVIĆ U MODRIČI

Proslavljeni košarkaški stručnjak kod načelnika Modriče
Pomaže da se KK Modriča vrati na staze uspeha

MODRIČA – Vlada Đurović, košarkaški stručnjak svetskih vrednosti, ovih dana boravi u Modriči. Na mlade košarkaše Modriče prenosi ogromno znanje i dragoceno iskustvo, pa se očekuje da KK Modriča vrati se ka stazama stare slave.

„Moja majka je iz Rogatice, otac sa Sokoca, a ja sam rođeni Beograđanin. Dakle, na neki način sam došao među svoje. Na poziv trenera Modriče, Slobe Jovanovića, dolazili smo supruga i ja i za Novu godinu i sada. Drago mi je da sam u Modriči, da sa decom radim. Ta deca nemaju dobre uslove za rad, sport nam je u silaznoj putanji, posebno košarka. Igokea se još bori, Bosne više nema, Široki je u opasnoj zoni. Treneri se bore, roditelji se zalažu. Problem je sa sportskim dvoranama i terminima. Ovih dana su mi kroz šake prošli 15-ak dečaka, a od njih bi njih šest moglo da izgradi velike karijere. Treba im stvoriti priliku da treniraju i da rade. Hvala načelniku Modriče što mi je upriličio prijem, ispoljio gostoprimstvo. Svim građanima Modriče čestitam predstojeći Dan opštine“, rekao je Đurović.

Ovaj sportski penzioner trenirao je 26 klubova u 13 zemalja. Zapažene rezultate ostvario je sa Crvenom zvezdom, Šibenkom, Zadrom, Budućnosti, tuzlanskom Slobodom, na dobrom glasu je u Grčkoj, Francuskoj i spada u red najuspešnijih košarkaških trenera bivše Jugoslavije.

 Čast za Modriču

Zahvalivši Vladi Đuroviću što svoje znanje prenosi na mlade sportiste, načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da dani kada je Modriča domaćin svetskim sportskim autoritetima poprimaju dimenziju posebnosti.

„Velika je čast da takav sportski velikan dođe u našu Modriču. Spontana ličnost, dobrica kojoj je lako prići sa svih strana. Za naredno leto planiramo prijem za Gorana Dragića, košarkaša NBA. Poseban je dan da je Vlada Đurović došao kod nas, ako znamo šta je postigao, koga je trenirao, kakve rezultate je ostvario. On je ličnost prebogate biografije i takve ličnosti su kod nas uvek rado viđene i dobrodošle. Nadam se da su mladi košarkaši Modriče mnogo dobili dolaskom Vladinim u naš grad“, rekao je Krekić i dodao je da je ovo bio poseban dan za Modriču.

I sve Modričane…

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

VLADO DJUROVIC I MLADEN KREKIC

VLADO ĐUROVIĆ I MLADEN KREKIĆ

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...