Home / DAN OPŠTINE 2016 / Goran Dragić u Modriči

Goran Dragić u Modriči

MODRIČA – Jedan od najpoznatijih NBA igrača sa prostora bivše Jugoslavije,  Goran Dragić, boravi u Modriči. U ovom delu Posavine svi su pozitivno iznenađeni skromnošću koju veliki as pokazuje u susretu sa Modričanima.

Dragić je profi košarkaš u Majami Hitu, i igra na poziciji organizatora igre, a u prošloj sezoni beležeio je u proseku 14,1 poen po utakmici i 5,8 asistencija .Rođen je u Ljublјani 1986.godine, mada su roditelji rođeni Zvorničani.

„Odavde mi je suprugu Maja, pa smo došli kod njenog dede i bake. Ovde mi je lepo, mnogo lepo. Kad je u pitanju protekla sezona u Majamiju , smatram da je morala biti bolјa, imali smo dosta povreda. Izgubili smo od Toronta u plej – ofu. Iduća godina će biti sigurno uspešnija“, govori vrhunski košarkaš.

Zvanično je na odmoru, ali bez košarke Goran Dragić ne može. Prisustvovao je treninzima KK Modriča, s mladim sportistima razgovarao na temu košarke.

„Došao sam da ih podržim, da im prenesem neka svoja iskustva. Sećam se kada sam bio mali i u naš klub došao Raša Nestorović, gledali smo u njega kao u Boga. Tako i ovi momci će sigurno jednog dana biti ve liki košarkaši, voleo bih da neko od njih zaigra i u NBA“, njegove su želje.

Otkrio je recept uspeha.

„Samo trening, trening i trening. Rad, rad i samo rad. Mora kod svakog od njih postojati volјa i želјa da uspeju, moraju gledati napred i uspeh će sigurno doći. Moraju se proliti reke znoja, jer te reke do zvezda vode“, podvukao je modrički zet.

Iako je iz Slovenije, košarkaš Majamija druži se najčešće sa NBA igračima sa prostora bivše Jugoslavije.

„Sa svima se vidim, popijem piće, odemo na neki ručak, popričamo kad se sretnemo, sa Nikolom Vučevićem iz Orlanda sam u stalnom telefonskom  kontaktu. Pratio sam Jokića koji je imao sjajnu sezonu, a i Bobi Marjanović“, govori Goran Dragić.

goran dragic1

Dragić prati rezultate klubova sa ex Yu prostora kako u evropskim nastupima, tako i u nacionalnim takmičenjima.

„Kroz istoriju, Partizan je najjači klub sa prostora bivše Juge, zatim tu su Cibona, Olimpija, Crvena Zvezda. Zvezda je u protekle dve godine imala strašan tim i napravila je rezultat, ali Partizan uvek ima dobru ekipu. Međutim, neki klubovi su skoro nestali i nema ih nigde, poput sarajevske Bosne, Zadra, Jugoplastike. To je velika sramota i sportska tragedija“, podvukao je Dragić.

Navijam za Slovan, tu sam počeo igrati košarku. Uz to, reprezentativac sam Slovenije i nikada nisam razmi šljao da igram za neku drugu selekciju. Za Sloveniju sam počeo da igram u mlađim  kategorijama i tako se to nastavilo, pa nikada nije postavlјano pitanje da li da igram za Srbiju ili BiH. Međutim, zna se odakle sam i ko sam“, zaključio je Goran Dragić.

…Nekoliko košarkaša sa ovih prostora smatra najvećim da su igrali u NBA.

„To su Dražen Petrović, Vlade Divac, Toni Kukoč i Peđa Stojaković. Ja sam u NBA košarci punih osam godi na. Igrao sam u Finiks Sansu, zatim u Hjustonu pa ponovo u Sansima, a prošle godine potpisao sam peto godišnji ugovor vredan 90 miliona dolara sa Majami Hitom. Mada, ne pridajem veliki značaj novcu.U Evropi sam, pored slovenačkih Slovana i Olimpije, neko vreme igrao za špansku Kuća Laboral“, izneo je detalje Go ran Dragić.,Velika zvezda košarkaškog neba.

Autor: Slađan JEREMIĆ

Izvor: Sport DC

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...