Home / DAN OPŠTINE 2016 / PRIJEM PREDSTAVNIKA BORAČKIH ORGANIZACIJA *(VIDEO)

PRIJEM PREDSTAVNIKA BORAČKIH ORGANIZACIJA *(VIDEO)

Povodom obilježavanja Vidovdana – Dana opštine Modriča,  načelnik opštine Mladen Krekić je 22. juna 2016. godine organizovao prijem za predstavnike boračkih populacija. Prijemu su prisustvovali: predsjedništvo Opštinske boračke organizacije, predsjednici Mjesnih boračkih organizacija, predstavnici Udruženja veterana rata, Stambene komisije boračko-invalidske zaštite i Udruženja logoraša opštine Modriča.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu, Bosa Novaković, poželjela je dobrodošlicu prisutnima i upoznala ih sa aktivnostima  provedenim u boračko – invalidskoj zaštiti  između dva Vidovdana kao i sa aktuelnim dešavanjima kada je u pitanju ova populacija. Prisutne je pozdravio i poželio im puno uspjeha u budućem radu i zamjenik načelnika Nikola Savić.

Načelnik Krekić izrazio je zadovoljstvo saradnjom opštine Modriča sa Boračkim  organizacijama i naglasio da Vidovdanska nedjelja treba da započne druženjem sa boračkim kategorijama. Ovom prilikom upoznao je prisutne o realizovanim projektima od prethodnog Dana opštine do danas  i o planovima za naredni period, te čestitao predstojeći praznik.

„Ono što je jako bitno je da se ovdje vidi jedno jedinstvo i ja sam presrećan zbog toga. Danas smo jedni drugima rekli sve što smatramo da je potrebno da bi bili bolje upoznati sa situacijom boračke populacije. Održavali smo i prijeme sa porodicama PPB i RVI, gdje bude prisutno preko 350 porodica. Ove godine nismo organizovali prijem ali će mo svakom otići pred vrata, poželiti puno zdravlja i uručiti skroman paket. Ovo je izborna godina i nismo željeli da se organizovanje prijema protumači na pogrešan način. Zahvalio bih se svim porodicama PPB, RVI i boračkim organizacijama što svake godine obilježavaju Dan opštine na ovakav način“, istakao je načelnik Krekić.

„Kada je riječ o polažaju boračke populacije naravno da uvijek može bolje. Zapošljavanje je osnovni problem“, izjavio je Mile Stanković, predsjednik Mjesne boračke organizacije Skugrić.

Povodom Vidovdana, Dana opštine od 2005. godine predstavnici Opštinske uprave i opštinske Boračke organizacije obilaze porodice poginulih boraca, ratne vojne invalide I kategorije i porodice sa posebnim mjesečnim primanjima i uruče im skromne poklon pakete.

2005. godine broj korisnika porodične invalidnine je bio oko 700, a danas na području opštine Modriča pravo na porodičnu invalidninu ostvaruje 334 porodice poginulih boraca, sa 422 korisnika. Od 334 porodica, 5 porodica je sa 2 poginula borca kao i 13 porodica sa posebnim mjesečnim primanjima, sa 16 korisnika.

I ove godine predstavnici opštine posjetiće i uručiti skromne poklon pakete za 342 porodice poginulih boraca, 13 porodica sa posebnim mjesečnim primanjima kao i 10 ratnih vojnih invalida prve kategorije, ukupno 365 porodica.

Na području opštine Modriča živi 5 porodica poginulih boraca sa 2 poginula borca, a danas 22. Juna 2016. godine u ime načelnika opštine, predstavnici Opštinske uprave posjetili su porodicu Jefte Đurđevića koji je izgubio dva sina u proteklom otadžbinskom ratu. Sin Mihajlo rođen 1970. godine poginuo je 1993. godine, nije bio oženjen. Sin Zoran rođen je 1967. godine, poginuo 1995. godine, a iza sebe je ostavio suprugu Svjetlanu i dvoje djece, kćerku Suzanu i sina Mihajla. 2007. godine u saobraćajnoj nesreći Jefti je poginula supruga Dragica. Od tada je živio sam, a u poslednje tri godine sa njim živi unuk Mihajlo. Jefto živi od porodične invalidnine i penzije a bavi se i poljoprivredom.

„Izgubio sam dva sina i nije lako živjeti. Zadovoljan sam brigom opštine“, rekao je Jefto Đurđević.

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...