Home / DAN OPŠTINE 2016 / Vidovdansko veče muzike i folklora *(FOTO+VIDEO)

Vidovdansko veče muzike i folklora *(FOTO+VIDEO)

Povodom  Dana opštine  – Vidovdana,  01. jula 2016. godine održano je Vidovdansko veče muzike i folklora, na ljetnoj pozornici Srpskog kulturnog centra. Prije početka manifestacije modričke mažoretkinje, Etno grupa „Vida“ i kulturno-umjetnička društva sa područja opštine Modriča prodefilovala su gradom.

vidovdan_vece_muzike_folklora_(10)

Veče muzike i folklora svojim najatraktivnijim igrama najavile su Modričke mažoretkinje. Pjesmom Etno grupe „Vida“   zvanično je otvoreno Vidovdonsko veče muzike i folklora.

vidovdan_vece_muzike_folklora_(9)
Načelnik opštine Mladen Krekić pozdravio je prisutne i čestitao im Dan opštine. „Želim da Vam se zahvalim što ste večeras došli u ovako velikom broju da bodrimo našu djecu. Ovih dana smo doživjeli mnogo lijepih trenutaka u našem gradu i presrećan sam zbog toga. Dragi moji modričani, želim vam mnogo zdravlja, uspjeha i sreće. Živjeli,“ rekao je načelnik Krekić.

vidovdan_vece_muzike_folklora_(4)
Izvornim igrama i pjesmama iz Srbije i Republike Srpske  prisutnim građanima  se predstavilo sedam kulturno umjetničkih društva sa područja naše opštine:
KUD „Savka Mačak“ iz Skugrića, KUD „Vranjak”, KUD „Trebava“ Koprivna, KUD „Zavičaj“, KUD „Zoran Tomušilović Dugo Polje-Botajica“, KUD „Modriča“ i KUD „Miloševac“.

vidovdan_vece_muzike_folklora_(3)

Ulični basket u Modriči postao je tradicija i okuplja veliki broj takmičara i navijača iz Laktaša, Teslića, Kaknja, Dervente,  Šamca, Odžaka, Doboja i Modriče . Turnir je počeo u utorak, 21. juna, a  27. juna odigrane su finalne utakmice.

Nagrade i priznanja pobjednicima petnaestog Vidovdanskog kupa u uličnom basketu uručio je načelnik Krekić.

vidovdan_vece_muzike_folklora_(7)

U kategoriji kadeta nagrade su osvojili:
1. mjesto – Kafe bar „Street“, Modriča
2. mjesto – VBS basket, Teslić

U kategoriji juniora:
1. mjesto – VBS basket, Teslić
2. mjesto – MD Elektro, Modriča

U seniorskoj konkurenciji nagade su osvojili:
1. mjesto –  Stara škola,  Modriča
2. mjesto –  Geokop, Derventa

U kategoriji pionira:
1.mjesto – Mini basket, Modriča
2.mjesto – Grafički studio, Modriča

Ove godine ponovo je organizovan izbor najljepšeg dvorišta na području opštine, pod sloganom “Za ljepšu Srpsku, za ljepšu Modriču”. Nagrade je uručio zamjenik načelnika opštine.

1.mjesto – Slavica Peranović, Skugrić,
2.mjesto – Zijad i Sabiha Dugić,Tarevci,
3.mjesto – Milenka Cetić, naselje Dobor.

vidovdan_vece_muzike_folklora_(12)

Počasna pohvala dodijeljena je JZU Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju Garevac, koja je zajedno sa svojim korisnicima nagrađena za trud, maštu, ljubav prema cvijeću , zelenilu i brigu o svom životnom prostoru.

Na kraju manifestacije prisutnima se još jednom sa pjesmom predstavila Etno grupa „Vida“. Manifestacija je završena narodnim kolom.

vidovdan_vece_muzike_folklora_(1)

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Naš album slika dodajemo kao dopunu gornje informacije.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

2016-07-01 Vidovdansko veče muzike i folklora- 1.dio

2016-07-01 Vidovdansko veče muzike i folklora- 2.dio

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...