Home / NOVOSTI / HRONIKA / Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi: PRIKUPLJENO 68 DOZA DRAGOCENE TEČNOSTI *(VIDEO+FOTO)

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi: PRIKUPLJENO 68 DOZA DRAGOCENE TEČNOSTI *(VIDEO+FOTO)

Akciji se odazvalo 82.građana Modriče

MODRIČA – Humanitarna organizacija „Srcem za Modriču“ organizovala je danas akciju darivanja tečnosti koja život znači pod motom „Pokaži humanost – budi deo nas“. Učešće je uzelo 82.Modričana, a krv je darivalo njih 68.

„Ovo je 28.put da dam krv. Imam 35 godina. Osećam se srećno, ponosno i uzvišeno da mogu darivati krv i tako nekom spasiti život. Ovakve akcije pozdravljam i uvek ću se odazvati“, rekao je Dragiša Popović.

DRAGISA POPOVIC DARUJE KRV-naslovna

DRAGIŠA POPOVIĆ DARUJE KRV

„Ukupno sam sedam puta darivao krv. Pozivam svoje sugrađane, svi koji mogu, neka daruju krv i nekom život. Ovakve akcije treba ispoštovati. Ja ću se svaki put odazvati“, kaže Dejan Pajić.

DEJAN PAJIC PO 7.PUT DARUJE KRV-naslovna

DEJAN PAJIĆ PO 7.PUT DARUJE KRV

Predsednik Humanitarne organizacije „Srcem za Modriču“ ima sedište u Modriči, a njen predsednik Mitar Kršić akciju je ocenio uspešnom.

„Ovo je naša prva akcija i jedan od segmenata u radu, uz trud oko pomoći socijalno ugroženom stanovništvu. Nastavili smo da radimo kao što je to HO’Srcem za Modriču’ iz Švajcarske. Od njih smo nastali i deo smo njih, za ovo naše područje“, rekao je Kršić.

MITAR KRŠIĆ I TANJA P. SIMIĆ

MITAR KRŠIĆ I TANJA P. SIMIĆ

 

Uspešna akcija

Dr Tatjana Žigić, transfuziolog iz Opšte bolnice Doboj, rekla je da je akcija uspešno realizovana.

„Bila je apsolutno uspešna. Istoj se odazvao veći broj od očekivanog. Sezona je odmora, malo je davalaca krvi, ali ovo će dobro doći za potrebe naše bolnice i nadam se da će ovakve aktivnosti biti nastavljene“, rekla je ona.

Alenka Ilovčević i Dr Tatjana Žigić, transfuziolog

Alenka Ilovčević i Dr Tatjana Žigić, transfuziolog

Šire aktivnosti na prostoru Posavine i Trebave započele su nakon poplava u maju 2014.godine. Tada su se zemljaci koji žive i rade u Švajcarskoj organizovali kroz Humanitarnu organizaciju „Srcem za Modriču“ i za dve godine ostvarili rezultate za svaku pohvalu.

„Okupljamo 100 porodica koje mesečno izdvajaju značajna sredstva. Lečili smo 14 bolesnih lica, obezbedili 125 paketa hrane, stipendirali dvoje studenata, obezbedili opremu za Ronilački klub ’Vidra’. Osnovali smo istog imena organizaciju za Modriču u čiji se rad uključilo 25 mladih visokoobrazovanih ljudi i očekujemo velike rezultate od njih. Nastavićemo da delujemo i da ljudska dobrota stigne do onih koji ne mogu bez tuđe podrške“, rekao je Dragan Sjeničić, predsednik HO“Srcem za Modriču iz Švajcarske.

DRAGAN SJENIČIĆ DARUJE KRV

DRAGAN SJENIČIĆ DARUJE KRV

Dve humanitarne organizacije istog naziva i u istoj – misiji humanosti.

Autor: Slađan JEREMIĆ


U nastavku dodajemo naš album slika objavljen na fb stranici Modrićainfo, a prvo izdvajamo nekoliko fotografija za koje smatramo da zaslužuju da budu istaknute.
Foto: modričainfo / Zlatko Huravik

2016-07-02 HO SZM -AKCIJA DARIVANJA KRVI – 1. dio

2016-07-02 HO SZM -AKCIJA DARIVANJA KRVI – 2. dio

 

Kompletan album možete vidjeti i na našoj fb stranici Modričainfo.

 

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...