Home / NOVOSTI / HRONIKA / Veče poezije na početku “Kulturne jeseni”

Veče poezije na početku “Kulturne jeseni”

MODRIČA – U Srpskom kulturnom centru Modriča večeras je održano veče poezije kojim je obilježen početak “Kulturne jeseni” u ovom gradu.

Predsjednik Omladinskog književnog kluba “Mladost”, organizatora događaja, Milena Drpa rekla je da je veče poezije dio “Pjesničkog karavana” koji je sinoć krenuo iz Doboja i narednih dana će obići gradove u okruženju.

– Pjesnički karavan organizovan je na ideju Jovanke Stojčinović Nikolić, pjesnika iz Doboja, a cilj mu je da pjesnici svojom besjedom, nakon ljetne pauze, ponovo ispunjavaju prostor ustanova kulture i duše poklonika lijepe, poetske riječi – rekla je Drpa.

Osim Drpe i Nikolićeve, stihovima su se predstavili i Ranko Pavlović, književnik iz Banjaluke, Lara Dorin, pjesnik iz Obrenovca, te Jovica Đurđić, rodom iz Doboja, koji živi u Rijeci.

Drpa je istakla zadovoljstvo posjetom Večeri poezije koju je, zbog učestvovanja pjesnika iz Republike Srpske, Srbije i Hrvatske, nazvala međunarodnom.

Lara Dorin rekla je da je prijatno iznenađena brojem posjetilaca i pažnjom kojom su pratili kulturni događaj kako u Doboju tako i u Modriči.

– Zajedničko učesnicima Karavana su emocije i ljubav prema poeziji – rekla je Dorin i naglasila da se osjećala lijepo pred publikom koja voli i razumije poeziju.

Jovica Đurđić rekao je da iako decenijama živi u Rijeci, ipak pripada ovom kraju.

– Svaki boravak u rodnom mjestu je ugodan, a ovaj dolazak u rodni kraj biće nezaboravan i zbog učešća u “Pjesničkom karavanu”, druženju sa pjesnicima i publikom – rekao je Đurđić.

Izvor: Glas Regije / SRNA

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...