Home / NOVOSTI / BiH / Čović i Dodik šalju zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH

Čović i Dodik šalju zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH

BANJALUKA – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i lider HDZ-a BiH Dragan Čović najavili su danas da će u parlamentarnu proceduru uputiti zajednički prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, koji će izraditi ove dvije stranke.Nakon sastanka u Banjaluci, Dodik je novinarima rekao da će dvije stranke u narednim danima raditi na izradi i usaglašavanju teksta ovog zakona, koji, ukoliko žele, mogu podržati i druge političke partije.On je dodao da je sa liderom HDZ-a dogovorio i zajednički rad na lokalnom nivou tamo gdje je to moguće, navodeći da su obojica zadovoljni rezultatima ostvarenim na proteklim lokalnim izborima.

Lider SNSD-a je poručio da ova stranka neće ulaziti u vlast na nivou BiH, iako su aktuelni srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, nakon poraza njihovih stranaka na lokalnim izborima, apsolutno delegitimisani.

Lider HDZ-a BiH je potvrdio da je sa predasjednikom SNSD-a danas razgovarao o rezultatima lokalnih izbora, kao i da su dogovoreni dalji razgovori rukovodstva ove dvije stranke o brojnim bitnim pitanjima u BiH.

Čović je dodao da bi se u tom pogledu mogla dogovoriti dva ili tri “paketa” na kojima bi se moglo zajedno raditi, s ciljem donošenja sadržajnijih odluka kada je riječ o kretanjima u BiH.

On je istakao da se ne smije dozvoliti da bilo ko naruši odnose ove dvije stranke, kao i hrvatskog i srpskog naroda.

Izvor: Nezavisne novine

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...