Home / NOVOSTI / HRONIKA / UDRUŽENJE ŽENA “VELIKO SRCE” Modriča: Izložba ručnih radova *(FOTO)

UDRUŽENJE ŽENA “VELIKO SRCE” Modriča: Izložba ručnih radova *(FOTO)

2015-12-27 UŽ VELIKO SRCE-IZLOŽBA RUČNIH RADOVA-DIODanas je od 15:00 do 20:00 časova u prostorijama Udruženja žena “Veliko srce” iz Modriče bio prvi dan izložbe ručnih radova koje su uradile članice udruženja. Izložba će biti i sutra u isto vrijeme.
Posjetili smo udruženje ovim povodom te sačinili nekoliko fotografija i popričali sa članicama koje su se zatekle u to vrijeme. Gospođe Stana, Grozda, Mira i Joka pokazale su nam radove a usput upoznale sa radom ovog udruženja žena.

Udruženje djeluje u više sekcija a ova sekcija izrade ručnih radova, kako kaže Stana Miličević, predsjednica udruženja, nije toliko interesntna mlađima, dok u drugim sekcijama ima i mlađeg svijeta.
2015-12-27 UŽ VELIKO SRCE-PANOIpak, gospođe Stana nije baš zadovoljna odzivom ali kako su tek počeli sa ovim aktivnostima očekuje da će s vremenom biti bolje.
Najnoviji vid aktivnosti je organizovanje sijela, baš kao što su nekada bila, i to ponedeljkom i srijedom u prostorijama udruženja i to u poslijepodnevnim časovima. Nekada su sijela bila skoro jedini, ali i najljepši vid zabave i tada su se okupljali i stari i mladi pa se uz heklanje i vezenje ručnih radova pričalo i družilo, a naravno i “ašikovalo”, a uz to spremilo bi se i kakvo meze i piće, pa se i zapjevalo. Danas su ti običaji skoro zamrli, ali evo, ovo udruženje nastoji obnoviti taj vid druženja. Kako kažu, interesovanje postoji, jer mnogi, ili nemaju uslova za provod u kafanama i kafićima, ili su se toga zasitili, pa možda sijela ponovo dođu u modu.
Prostorije udruženja se sastoje od dvije prostorije, dnevnog boravka i kuhinje. Sve je čisto, lijepo uređeno i vrlo prijatno za boravak. U kuhinji smo vidjeli i tegle sa zimnicom. To su radile članice udruženja za svoje potrebe i od vlastitih poljoprivrednih proizvoda koje su uzgajale u svom plasteniku. Još 2006. godine, udruženje je dobilo jedan plastenik od Norvežana a smješten je iza upravne zgrade bivšeg poljoprivrednog dobra na PD-u.
Kako nam gospođa Stana priča, na početku se dosta radilo, ali sada je interesovanja sve manje. Prošlogodišnje poplave su im načinile veću štetu, a ove godine sezona je bila vrlo loša i slab urod. Ipak, zajedno su spremile zimnicu i međusobno je podijelile. Ona se dvoumi da li da sledeće godine otpoćnu sa radovima u plasteniku jer za njih nekoliko to je postalo već opterećenje a mlađi svijet kao da nije zainteresovan. Kaže, sve će zavisiti kakav odziv članstva bude do proljeća.

Veliko srce - logoPa, nadati se da će sijela i druge aktivnosti ipak privući pažnju i da će se naći “još ruku” za rad u plasteniku.
Na kraju je gospođa Stana najavila izložbu kulinarskih radova za kraj januara, a vjerujemo da će to biti mnogo atraktivnije od ručnih radova te da će se javnost više zainteresovati i biti veća posjeta izložbi. Mi smo u par navrata probali specijalitete koje su spremale članice ovog udruženja i svakako ćemo doći opet, jer, to treba probati, ne može se ispričati kako je ukusno i dobro.

Na kraju, za sve zainteresovane djevojke i žene informacija gdje se nalaze prostorije udruženja, ako to do sada niste znali.
Adresa je Petra Kočića bb ( preko puta stanice policije) a kontakt sa njima najlakše možete ostvariti preko njihove Facebook stranice “Veliko srce” Modriča, i putem email-a: [email protected].
Mi im želimo puno uspjeha u budućem radu, a slobodni smo pozvati sve naše sugrađanke, gospođe i gospođice da posjete udruženje jer ubjeđeni smo da ćete naći nešto interesantno i za sebe, Samo druženje sa ovim divnim i prijatnim ženama je već dobar  razlog za ponovni dolazak.

Autor: Zlatko Huravik / modričaINFO

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...