Home / DAN OPŠTINE 2016 / Uz Dan opštine Modriča – PRIJEM ZA UČENIKE I PROSVETNE RADNIKE *(TONSKI PRILOG)

Uz Dan opštine Modriča – PRIJEM ZA UČENIKE I PROSVETNE RADNIKE *(TONSKI PRILOG)

MODRIČA – U susret Danu opštine, načelnik Modriče Mladen Krekić organizovao je prijem za najuspešnije učenike i njihove nastavnike. Prijemu je prisustvovalo rukovodstvo osnovnih i srednjih škola, učenici koji su postigli izuzetne rezultate u učenju i vannastavnim aktivnostima, njihove razredne starešine, nastavnici i roditelji.
Krekić je čestitao učenicima postignute rezultate u ovoj školskoj godini, zahvalio se nastavnicima i profesorima na trudu i radu koji postižu sa decom te čestitao Dan opštine.

„Prelepo je danas biti pred vama, sa najboljim đacima i vukovcima. Uostalom ,najlepše i jeste biti u društvu mladih ljudi. Sve su ovo upotpunili njihovi roditelji, nastavnici i ovi mladi članovi muzičke sekcije. Ponosan sam što sam danas deo svega ovoga“, rekao je Krekić.

Prigodne nagrade

Najuspešnijim učenicima uručene su  prigodne nagrade. Selmedina Huseljić je učenica generacije za četvorogodišnje školovanje Srednjoškolskog centra „ Jovan Cvijić“, a Mirko Petrović  je učenik generacije za trogodišnje srednjoškolsko školovanje. Slađana Damjanović  je učenik generacije Osnovne škole „Sveti Sava“, dok je Saša Savić učenik generacije Osnovne škole „Sutjeska“.
Diplomu „Vuk Stefanović Karadžić“ dobili su Marija Jović, Ivona Ivić, Ahmed Mulahuseinović, Jovana Kurešević, Anđela Mirković, Elena Vujić, Stefan Vuković, Anja Mitrović, Željka Vidović, Hristijana Stojanović, Helena Gajić i Dijana Lazić iz OŠ“Sveti Sava“.

Vukove diplome dobili su i učenici OŠ“Sutjeska“ Jelena Rikanović, Branko Vujanić, Stefan Popović, Anja Jandrić, Tatjana Stojanović i Toda Ignjatović. Vukovci SŠC“Jovan Cvijić“ su
Anđela Vujadin, Tamara Drobnjak, Nataša Simić, Silvija Vujinović, Milan Jelić, Vesna Nedić i Milica Novaković.

MLADEN KREKIC I MILAN JELIC

MLADEN KREKIĆ I MILAN JELIĆ

Vrhunski rezultati i na takmičenjima

Učenici su ostvarili zapažene rezultate i na republičkim takmičenjima. Prvo mesto iz fizike osvojio je Željko Tripić, učenik drugog razreda gimnazije Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić”. Nataša Petrović, učenica drugog razreda gimnazije SŠC“Jovan Cvijić”, osvojila je  drugo mesto iz srpskog jezika i jezičke kulture, dok je Slađana Damjanović, učenica devetog razreda Osnovne škole “Sveti Sava”, osvojila treće mesto iz matematike.

Ekipa iz Osnovne škole “Sutjeska” osvojila je treće mesto na republičkom i treće mesto na državnom takmičenju u programu poznavanja opasnosti od mina u organizaciji Crvenog krsta.

U ime svih nagrađenih učenika osnovnih i srednje škole obratio se  Milan Jelić, učenik SŠC „Jovan Cvijić“, zahvalivši se na uručenoj nagradi.

“Zahvalan sam nastavnicima i profesorima na svemu što su nas naučili, a ponekad i trpili naše hirove i nestašluke. Naučili su nas pre svega kako biti čovek. Zahvalio bih se i lokalnoj zajednici što na više načina ulažu u buduće intelektualce Modriče“, rekao je Jelić.

 

Krekić se družio sa učenicima – muzičarima

Celokupnu svečanost upotpunili su učenici iz muzičkih sekcija. Dok su svirali i zabavljali sve prisutne, pridružio im se i Mladen Krekić, načelnik Modriče. Učenici su to oberučke prihvatili, a Krekić im obećao maksimalnu podršku u njihovim školskim i vannastavnim aktivnostima.

KREKIC S MLADIM MUZICARIMA

 

Autor / foto: Slađan JEREMIĆ

.

 

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

 

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...