Home / DAN OPŠTINE 2016 / Najmlađi svome gradu i prazniku *(VIDEO)

Najmlađi svome gradu i prazniku *(VIDEO)

Najmlađi stanovnici grada, djeca Javne predškolske ustanove „Naša radost“ , 24. juna 2016. godine kao i predhodnih godina  pjesmom i igrom  čestitali su svome gradu Dan opštine, na Trgu dr Milana Jelića. Po drugi put organizovana je i Konferencija beba.

Mališani iz vrtića su ovom prilikom izveli prigodan program kome je prisustvovao načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima i pomoćnica ministrice porodice, omladine i sporta Bosiljka Bošnjak. Nakon izvođenja programa prisutni su se mogli zasladiti tortom koja je priređena u čast Dana opštine Modriča -Vidovdana.

konferencija_beba_06

Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske zajedno sa opštinom Modriča, Turističkom organizacijom i Svetosavskom omladinom  je organizator Konferencije beba pod sloganom “Ljepša Srpska – brojnija Srpska”. Na Konferenciji beba učestvovali su mališani koji su rođeni od prošlog Vidovdana do danas. Između dva Vidovdana naš grad je brojniji za 180 beba. Za današnju Konferenciju prijavile su se 63 bebe. Kao što pravila nalažu svaka Konferencija ima svoje predsjedništvo, tako da je i danas izabrano tročlano predsjedništvo, i to:

  1. Ristić Ognjen, najmlađa prisutna beba,
  2. Miljanović Boris, najstarija prisutna beba i
  3. Šarčević Smilja, beba sa najviše braće i sestara.

konferencija_beba_03

Potom je organizovano takmičenje “Tate presvlače bebu”, na koje se prijavilo 13 očeva. Kuzmanović Novak je otac koji je najbrže presvukao bebu.  Svaka prijavljena beba je ovom prilikom dobila prigodan poklon, a mališanima iz vrtića je uručena korpa sa slatkišima.

„Imam četvero djece. Konkurencija je bila žestoka ali pošto mi je Đorđe četvrto dijete, imam dosta prakse i uspio sam da pobijedim”, izjavio je pobjednik u presvlačenju bebe Kuzmanović Novak.

konferencija_beba_01

Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča u izjavi za medije je rekao:“ Ovo je prelijepa manifestacija puna dječijeg smijeha. Između dva Vidovdana rođeno je 180 beba što je zadovoljavajući podatak. Djeca su danas na najljepši način čestitali praznik svome gradu.“

“Ovo je druga po redu ovogodišnja konferencija beba, a prva je održana u Oštroj Luci prije par dana. Ministarstvo porodice, omladine i sporta poziva sve građane Republike Srpske da sarađuju na organizaciji ove manifestacije koja se organizuje od 2006. godine. Ove godine rekordan broj gradova organizuje Konferenciju beba”, rekla je pomoćnica ministrice porodice, omladine i sporta Bosiljka Bošnjak.

Na kraju manifestacije svi učesnici su se uključili u defile Svetosavskom ulicom.

konferencija_beba_04

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...