Home / DAN OPŠTINE 2016 / PRIJEM UČENIKA I PROSVJETNIH RADNIKA *(VIDEO)

PRIJEM UČENIKA I PROSVJETNIH RADNIKA *(VIDEO)

Povodom Vidovdana – Dana opštine Modriča načelnik opštine Mladen Krekić , 23. juna 2016. godine organizovao je prijem za najuspješnije učenike i njihove nastavnike u Plavoj sali Srpskog kulturnog centra. Prijemu je prisustvovalo rukovodstvo osnovnih i srednjih škola, učenici koji su postigli izuzetne rezultate u učenju i vannastavnim aktivnostima, njihove razredne starješine, nastavnici i roditelji.

Načelnik Krekić u obraćanju je čestitao učenicima postignute rezultate u ovoj školskoj godini, zahvalio se nastavnicima i profesorima na trudu i radu koji postižu sa djecom te čestitao Dan opštine – Vidovdan i rekao: “Prelijepo je danas biti u ovoj Sali, sa najboljim đacima i vukovcima. Uostalom najljepše i jeste biti u društvu mladih ljudi. Sve su ovo upotpunili njihovi roditelji, nastavnici i ovi mladi članovi muzičke sekcije. Ponosan sam što sam danas dio svega ovoga.”

Najuspješnijim učenicima uručene su  prigodne nagrade. Učenicima  generacije za ovu školsku godinu proglašeni su:
Selmedina Huseljić – učenica generacije za četvorogodišnje školovanje Srednjoškolskog centra „ Jovan Cvijić“;
Mirko Petrović – učenik generacije za trogodišnje školovanje Srednjoškolskog centra
„Jovan Cvijić“;
Slađana Damjanović – učenik generacije Osnovne škole „Sveti Sava“;
Saša Savić – učenik generacije Osnovne škole „Sutjeska“.

Diplomu „Vuk Stefanović Karadžić“ priznanje koje se dodjeljuje osnovcima i srednjoškolcima koji u đačkim knjižicama i svjedočanstvima nemaju druge ocjene osim petice i koji imaju primjerno vladanje, dobilo je 19  učenika koji su završili osnovno i srednje obrazovanje.

Osnovna škola „SVETI SAVA“ – NAGRAĐENI
Vukove diplome:
Marija Jović
Ivona Ivić
Ahmed Mulahuseinović
Jovana Kurešević
Anđela Mirković
Elena Vujić
Stefan Vuković
Anja Mitrović
Željka Vidović
Hristijana Stojanović
Helena Gajić
Dijana Lazić

Osnovna škola „SUTJESKA“ – NAGRAĐENI
Vukove diplome:
Jelena Rikanović,
Branko Vujanić
Stefan Popović
Anja Jandrić
Tatjana Stojanović
Toda Ignjatović

Srednjoškolski centar „JOVAN CVIJIĆ“ – NAGRAĐENI
Vukove diplome:
Anđela Vujadin
Tamara Drobnjak
Nataša Simić
Silvija Vujinović
Milan Jelić
Vesna Nedić
Milica Novaković

Učenici su ostvarili zapažene rezultate i na republičkim takmičenjima i osvojili jedno prvo, jedno drugo i jedno treće mjesto, i to:

Željko Tripić, učenik drugog razreda gimnazije Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić”, prvo mjesto iz fizike;

Nataša Petrović, učenica drugog razreda gimnazije Srednjoškolskog centra “Jovan Cvijić”, drugo mjesto iz srpskog jezika i jezičke kulture;

Slađana Damjanović, učenica devetog razreda Osnovne škole “Sveti Sava”, treće mjesto iz matematike.

Ekipa iz Osnovne škole “Sutjeska” osvojila je treće mjesto na republičkom i treće mjesto na državnom takmičenju u programu poznavanja opasnosti od mina u organizaciji Crvenog krsta.

U ime nastavnika i  radnika prisutnima se obratila Ljiljana Jovanović, a u ime rukovodstva osnovnih i  srednjih škola Zorica Vasiljević, te čestitale učenicima i roditeljima na uspjehu i zahvalile se na podršci i razumjevanju od strane načelnika opštine i njegovih saradnika.

U ime svih nagrađenih učenika osnovnih i srednje škole obratio se  Milan Jelić, učenik SŠC „Jovan Cvijić“, zahvalio na uručenoj nagradi i rekao: :“Zahvalan sam nastavnicima i profesorima na svemu što su nas naučili, a ponekad i trpili naše hirove i nestašluke. Naučili su nas prije svega kako biti čovjek. Zahvalio bih se i lokalnoj zajednici što na više načina ulažu u buduće intelektualce Modriče. “

Izvor: Zvanična prezentacija administrativne službe opštine Modriča

Video koji slijedi nije u sklopu gornjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Isti je preuzet sa YouTube kanala TVK3.

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...