Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uspjeh Modričkih sportista na 12. Balkanskom prvenstvu u džiu-džici

Uspjeh Modričkih sportista na 12. Balkanskom prvenstvu u džiu-džici

Džiu-džicu savez Republike Srpske je od 25. do 27. septembra 2015. godine u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci bio domaćin XII otvorenog balkanskog prvenstva i Svjetskog kupa za kategoriju „nade“ (do 15 godina).

DJIU DJICA-BALKANSKO PRVENSTVO 2015-BL (11)_crNa ovom takmičenju učestvovali su i takmičari iz Modriče i osvojili vrijedne rezultata. Ova vijest, nažalost, nije adekvatno popračena u javnosti, ali naš sugrađanin Mišo Grbić dostavio je našem portalu  osnovne informacije o ovom događaju te smo tražeći dalje sakupili još podataka i slika i sačinili ovaj prilog.

Ju Jitsu klub “Ipon” iz Modriče na takmičenje je poslao devet učesnika i ostvareni su zapaženi rezultati. Posebne čestitke idu Anastasiji Grbić na osvojenom prvom mjestu, Zelinčević Almiru na osvojenom prvom mjestu i Danijelu Grbiću na osvojenom drugom mjestu u svojim kategorija.
Interesantno je da je mali Danijel Grbić starosti 7 godina bio najmlađi takmičar na prvenstvu pa je nastupao u grupi takmičara do 12 godina, ali ipak je osvoji srebrnu medalju.

Tragajući za informacijama o ovom događaju našli smo na Facebook stranici “Reprezentacija Republike Srpske” ovaj tekst te ga prenosimo u cjelosti.

Džiju džicu reprezentacija Republike Srpske osvojila 25 medalja na 12. Balkanskom prvenstvu i Svjetskom prvenstvu za nade do 15 godina

Džiu-džicu savez Republike Srpske je od 25. do 27. septembra 2015. godine u sportskoj dvorani Borik u Banjaluci bio domaćin XII otvorenog balkanskog prvenstva i Svjetskog kupa za kategoriju „nade“ (do 15 godina).
U navedena tri dana u Banjaluci je boravilo 640 učesnika takmičenja iz 19 država – Austrija, Belgija, Bugarska, Crna Gora, Danska, Grčka, Hrvatska, Italija, Izrael, Kipar, Njemačka, Poljska, Rumunija, Rusija, Slovenija, Srbija, Turska, Ukrajina i Republika Srpska, od čega 520 takmičara koji su se takmičli u džiu-džicu borbama, duo sistemu i ne-vaza tehnikama.
Najbolje rezultate ekipno ostvarili su takmičari Slovenije, drugi su bili takmičari Rusije, a treći takmičari Rumunije. Na takmičenju je učestvovao 81 takmičar iz Republike Srpske koji su zauzeli osmo mjesto ekipno, sa osvojenih 25 medalja ukupno, od čega 5 zlatnih, 11 srebrenih i 9 bronzanih.
U ekipnom plasmanu samo za XII otvoreno balkansko prvenstvo prvo mjesto je osvojila ekipa Slovenije, drugo ekipa Izraela, a treće ekipa Rumunije.
Medalje za Republiku Srpsku osvojili su:
ZLATO
– Danijel Blažić ( -77kg, borbe)
– Franjo Safradin ( + 94, juniori)
– Sergej Bunić ( WC U 12 -34kg)
– Jovana Grujić ( WC U12 -36kg )
– Anastasija Grbić ( WC U12 -40kg )
SREBRO
– Jelena Novčić ( -70 kg, juniori)
– Srdjan Damjanić ( -50 kg, juniori)
– Vasilije Gudelj ( – 81 kg, juniori)
– Vid Vasić ( +81 kg, juniori)
– Mia elek ( -70 kg, juniori)
– Kristina Jotić ( +70 kg, juniori)
– Danijel Grbić ( WC U12 -27kg )
– Marko Dušanić ( WC U 12 – 38kg )
– Andrej Vuković ( WC U12 – 50kg )
– Andjela Gostimirović ( WC U12 -36kg )
– Kristina Savić ( WC U12 -48kg)
BRONZA
– Darko Grubešec ( -77kg, borbe)
– Josip Komšić ( +94, juniori)
– Nenad Djordjić ( +81kg, juniori)
– Milovan Milić ( WC U15 – 66 kg )
– Ognjen Gavrić ( WC U12 – 27kg )
– Stefan Višt ( WC U 12 – 34kg )
– Almir Zelinčević ( WC U12 – 42kg)
– Nikola Stjepanović ( WC U12 – 46kg )
– Dorijan Lovrić ( WC U12 – 50kg )
U ukupnom plasmanu po broju osvojenih medalja reprezentacija Republike Srpske je zauzela 8. mesto.
S obzirom na značaj takmičenju su prisustvovali i Theodoropoulos Panagiotis, predsjednik Svjetske džiu-džicu federacije, Borissov Tomo, podpredsjednik Svjetske džiu-džicu federacije, Quenza Dario, predsjednik Evropske džiu-džicu federacije, Robert Perc, sekretar Evropske Džiu-džicu federacije i Poulikidis Anastasios, predsjednik Balkanske džiu-džicu federacije.
Theodoropoulos Panagiotis, predsjednik Svjetske džiu-džicu federacije, koji je svečano otvorio takmičenje rekao je da mu je drago što je učešće na Otvorenom balkanskom prvenstvu i Svjetskom kupu učestvovao ovako veliki država sa brojnim reprezentacijama, te da su se Republika Srpska, Banjaluka i Džui-džicu savez Republike Srpske ponovo pokazali kao dobri domaćini.
Radislav Jovičić, predsjednk Džiu-džicu saveza Republike Srpske se na zatvaranju takmičenja zahvalio takmičarima, sudijama i trenerima na sportskom ponašanju i fer-pleju tokom takmičenja, te izrazio želju da se uskoro ponovo vidimo u Republici Srpskoj na nekom drugom takmičenju. Istom prilikom, se zahvalio članovima upravnih odbora svjetske, evropske i balkanske džiu-džicu federacije na ukazanom povjerenju i pruženoj podršci u organzovanju takmičenja.

Na kraju ovog priloga čestitamo našim takmičarima na ostvarenim rezultatima sa željom da i ubuduće imaju uspjeha.

 

Izvor: fb straniva “Reprezentacija Republike Srpske”

Obrada: modričaINFO / Huravik Zlatko

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...