Home / NOVOSTI / HRONIKA / Uručena pomoć za nabavku knjiga djeci ratnih vojnih invalida

Uručena pomoć za nabavku knjiga djeci ratnih vojnih invalida


MODRIČA
– U Modriči je danas uručena novčana pomoć za kupovinu udžbenika za 51 učenika osnovnih i srednjih škola, djecu ratnih vojnih invalida, koju je obezbijedila opština iz budžeta.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Modriče Bosa Novaković rekla je da pravo na novčanu naknadu od po 100 KM za kupovinu udžbenika ima 29 djece ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije invalidnosti, kao i 22 djece ratnih vojnih invalida od pete do 10. kategorije koji imaju troje i više djece, a koja pohađaju osnovnu ili srednju školu.

– Ovo pravo navedene kategorije ostvaruju po opštinskoj Odluci o dopunskim pravima boraca, porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, donesenoj 2005. godine – rekla je Novakovićeva.

Ona je naglasila da je za 12 godina iz lokalnog budžeta za ovaj vid pomoći obezbijedđeno blizu 200.000 KM.

Novakovićeva je podsjetila da su djeca poginulih boraca završila srednje obrazovanje, ali da, ukoliko su nastavili sa studiranjem, imaju pravo na 200 KM jednokratne pomoći za nabavku udžbenika, stipendiju mjesečno u iznosu od 100 KM, kao i za studentsku ekskurziju od 400 KM.

Модрича - уручена новчана помоћ заDodjeli pomoći prisustvovao je načelnik Modriče Mladen Krekić koji je rekao da pomoć nije velika, ali da je izraz uvažavanja i brige za djecu čiji su roditelji dali nemjerljiv doprinos u stvaranju i odbrani Republike Srpske.

Supruga Milenka Tomića, ratnog vojnog invalida četvrte kategorije, Dragana kaže da im je pomoć dragocijena.

– Za školovanje troje djece potrebna su velika sredstva – rekla je Dragana i naglasila da bi porodica, koja je izbjegla iz Skipovca, teško obezbijedila sredstva za početak školske godine kada su sredstva i najpotrebnija.

Izvor: Glas Regije / SRNA

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...