Home / NOVOSTI / HRONIKA / HO SZM OBRADOVALA BAKU MARICU U PALEŽNICI *(FOTO)

HO SZM OBRADOVALA BAKU MARICU U PALEŽNICI *(FOTO)

Kada smo od našeg člana Marka Marića (HO SZM CH) čuli da mu je upučen apel, a to znači da je nekome u nevolji neophodna naša pomoć,  znali smo zbog predhodnih saradnji da je akcija preko potrebna.

2016-08-17 HO SZM AKCIJA-TREBAVA (5) N2016-08-17 HO SZM AKCIJA-TREBAVA (8) N

Riječ je o jednoj baki koja u trebavskim vrletima živi sama, bez puta, bez primanja, bez komšija, u borbi sa neimaštinom i samoćom. Baka Malinović Marica rođena 1933. godine živi sama u Gornjoj Paležnici u jednoj maloj trošnoj kući. U blizini nema komšija niti pristupnog puta pa je ova naša napačena baka vezana za samoću i ovu malu kućicu. Jedini put do ove ipak vedre bake vodi nas na slijepo preko livada kroz šumu. Iako bez ikakvih primanja baka je vedra i raspoložena za priću. Najteže joj. kako kaže,  pada neimaština i samoća, a sada se na nejaka leđa ove starice svalila i velika briga. Njenom starom šporetu došao je kraj i ona se jadna plaši da će se jednoga dana samo srušiti i zapaliti i nju i kućicu.
Dobri ljudi koji po nekada daju baki hranu i plate struju nisu u mogućnosti da joj pomognu i kupe šporet ali su se sjetili svoga zemljaka Marka Marića i HO SZM.
HO SZM kao i do sada nije mogla ostati zatvorenih očiju pred ovim problemom i odmah se krenulo sa realizacijom ove akcije. HO SZM kupila je baki preko potreban šporet i paket hrane a naš član i pokretač ove akcije Marko Marić, častio je baku i jednim frižiderom.
Kompletna akcija koštala je 600 KM. Velike pohvale za našeg Marka Marića koji po ni sami ne znamo koji put pokreće i učestvuje u akcijama na svojoj Trebavi.
Za učešće u ovoj akcija je takođe velika hvala modričkom djelu HO SZM koji su po veoma teškim uslovima uspjeli do bake Marice dopremiti pomoć.
HO SZM MD predstavljali su Mitar Kršić, Tanja Popović, sveštenik Jadranko Stojanović, Milica Stefanović i Saša Žarić.
HO SZM sada ojačana i dobrim ljudima koji žive u Modriči  i čine HO SZM MD nastavlja dalje svoj humanitarni put.

Vaša Srcem za Modriču

Izvor: Srcem za Modriču

 

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...