Home / SPECIJAL / EKOLOGIJA / Uređenje obala Bosne i poribljavanje reke *TONSKI PRILOG+FOTO)

Uređenje obala Bosne i poribljavanje reke *TONSKI PRILOG+FOTO)

Obeležen Svetski dan voda

MODRIČA  –  Svetski dan voda, 22.mart, obečežen je u sredu na lokalitetu Starog mosta u organizaciji Turističke organizacije  Modriča, predstavnika Nestro grupacije, opštine Modriča i lokalnih udruženja građana.

“Volonterskim radom i sredstvima od 1.600 KM, koje je obezbedila Optima grupa izvršeno je delimično uređenje lokacije ispod Starog mosta, postavljanje dva izletnička seta sa stolovima i klupama, te poribljavanje reke Bosne”, istakla je PR menadžer Optima grupe Dubravka Gajić. Ona je takođe dodala da je u proteklih šest godina Rafinerija ulja „Modriča“uložila oko 1,5 miliona evra u 15 projekata koji su indirektno imali uticaj na zaštitu životne sredine.


Zadovoljstvo zbog celokupne aktivnosti nije krio ni načeknik Modriče Mladen Krekić, koji je dodao da se u narednom periodu planiraju i nove akcije na uređenju lokacije Starog mosta.

„Veliki je značaj ove akcije. Mnogi su se uključili da danas urede ovo izletište koje je značajno za ribare i za sve one koji vole provoditi vreme u prirodi. Da bi ovo mesto bilo posećeno ono mora biti i čisto. Nestro grupacija se takođe uključila u akciju i donirala sredstva koja su utrošena za poribljavanje i nabavku stolova i klupa”, rekao je Krekić.

Direktorka Turističke organizacije Modriča Aleksandra Tošanović napomenula je da pored realizovane akcije ova organizacija takođe, ima u planu i druge aktivnosti kao što su farbanje mosta i uređenje njegove okoline.

„Članovi Sportsko – ribolovnog društva  ‚Optina‘ u reku Bosnu ispustili su 57 kg konzumnog šarana pojedinačne težine od 1.400 do 1.600 grama“, rekao je predsednik društva Slobodan Stevanović.

U poslednjih nekoliko godina akcije čišćenja lokaliteta ispod Starog mosta organizuju se veoma često, sa željom i namerom da ovaj prostor zaista bude okupljalište Modričana, a svoj doprinos u tim nastojanjima daju gotovo sva modrička udruženja i njihovi članovi.

Slađan JEREMIĆ

Album slika koji slijedi nije unutar prednjeg priloga, ali ga dodajemo kao dopunu informacije. Fotografije nam je ustupio Danijel Vukmirović, učesnik akcije, član RK Vidra Modriča.

sha_full_lit

O autoru: SLAĐAN JEREMIĆ

Jeremić Slađan

Autor: Jeremić Slađan – Dugogodišnji novinar, sportski komentator, radio spiker i voditelj raznih manifestacija. Dopisnik više medija iz zemlje i inostranstva.

Facebook komentari

komentari

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...