Home / NOVOSTI / HRONIKA / Vlasnici pijace u Modriči: “Ovo je projekat za opšte dobro našeg grada” *(FOTO)

Vlasnici pijace u Modriči: “Ovo je projekat za opšte dobro našeg grada” *(FOTO)

Početak rekonstrukcije pijace u Modriči izazvao je veliku pažnju, ali istovremeno i zadovoljstvo građana.
Gradski portal modričainfo već je objavio prilog i više fotografija o početku rekonstrukcije pijace ( “Počeli radovi na rekonstrukciji Tržnice” ) ali tada nismo imali sve podatke pa smo se obratili gospodinu Slobodanu Jovanoviću, direktoru AD “Komunalac” Modriča, koji je večinski vlasnik ovog objekta, za konkretne informacije.

On je za portal modričainfo izjavio:
–  “Prošle sedmice započeli smo rekonstrukciju pijace na Tržnici u Modriči. Kompletnu rekonstrukciju i izgradnju dodatnog objekta finansira AD “ Komunalac”. Radovi na asfaltiranju i pripremi stolova i tendi će trajati oko 60 dana. Pijaca će imati i poseban objekat za prodaju mliječnih i mesnih proizvoda čiji se završetak očekuje za 90 dana.
Radi se na površini od 2600 m2. Od toga će 1300 m2 biti pijaca – 800 m2 natkrivenog dijela i 110m2 zatvorenog prostora u kojem će biti mjesta za prodaju mliječnih i mesnih proizvoda, prostorije za inspekciju, pijačnu upravu, toalet.
Očekujemo da će ovom investicijom pijaca postati ono što bi trebala da bude-uređeno mjesto koje će pružiti mnogo bolje uslove onima koji prodaju svoje proizvode, kao i građanima koji se osnovnim poljoprivrednim proizvodima snabdijevaju na pijaci. Ovo je projekat za opšte dobro našeg grada. Jer, pretvaranjem pijace u pravi mali ekonomski centar, dolazimo do razvoja privredne aktivnosti u gradu. Takva pijaca treba da privuče i stanovnike susjednih opština. Ona neće biti samo mjesto za prodaju hrane nego i mjesto na koje će ljudi željeti da dolaze.” – zaključio je gospodin Jovanović.

 

Očekivati je da naš grad ubrzo dobije još jedan savremeno uređen i funkcionalan prostor u samom centru a o čijem značaju ne treba ni diskutovati.
Na kraju da ponovimo jednu konstataciju, a to je da konkretno vlasnici pijace koji su i investitori ovog projekta mogu biti i pozitivan primjer i podstrek i drugim vlasnicima privatnih preduzeća u gradu da dodatno investiraju u svoje prostore ali i u gradsku infrastrukturu jer samo modernizacija može donijeti i njihov rast ali i opšti prostperitet našeg grada.

 

PIJACA JE PRIVREMENO DISLOCIRANA IZA SKC MODRIČA

 

Modrička pijaca: nekad i sada u rekonstrukciji

Autor / foto: Zlatko Huravik / modričainfo

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...