Home / SPECIJAL / EKOLOGIJA / Obilježen svjetski Dan voda

Obilježen svjetski Dan voda

Povodom svjetskog Dana voda, 22. marta 2017. godine na području opštine Modriča organizovano je niz aktivnosti. Organizator je Turistička organizacija opštine Modriča u saradnji sa Ronilačkim klubom „Vidra“, SRD „Optima“ i opštinom Modriča.

„Turistička organizacija opštine Modriča poslednjih sedam godina obilježava svjetski Dan voda. Ovo su po programu naše redovne aktivnosti. Ove godine smo uspjeli da stupimo u kontakt sa Nestro grupacijom iz Banja Luke i zajedničkim snagama smo realizovali projekat poribljavanja rijeke Bosne i postavljanje dva izletnička seta sa klupama i stolovima“ izjavila je Aleksandra Tošanović, direktorica Turističke organizacije opštine Modriča.

Glavni sponzor izvođenja aktivnosti je Nestro grupacija iz Banja Luke, a ukupna vrijednost donacije je 1.600 KM. Sredstva su utrošena za nabavku 2 stola i 4 klupe, obnavljanje ribljeg fonda i farbanje nadstrešnice.

„Svi ovi događaji odvijaju se pod motom „Stvaramo zdrave navike“. Danas smo na lokaciji kod starog mosta, koji predstavlja jedno od modričkih izletišta kome su porebni dodatni kapaciteti. Odlučili smo da se pridružimo akciji ne samo finansijski, nego ib da pomognemo da se očisti ova lokacija. Ribolovci ovdje rado love ribu, pa smo zbog toga finansirali poribljavanje“, izjavila je Dubravka Gajić PR menadžer Optima grupacije.

U okviru akcije izvršeno je čišćenje  izletišta kod Starog mosta na rijeci Bosni i postavljanje betonskih stolova i klupa. U akciju su se pored navedenih institucija uključili i Nestro grupacija, Udruženje žena „Veliko srce“, „Slobodarski pokret“ i Teritorijalna vatrogasna jedinica Modriča.

Lokaciju je posjetio načelnik opštine Mladen Krekić sa saradnicima.

„Veliki je značaj današnje akcije. Mnogi su se uključili da danas urede ovo izletište koje je značajno za ribare i za sve one koji vole provoditi vrijeme u prirodi. Da bi ovo mjesto bilo posjećeno ono mora biti i čisto. Nestro grupacija se takođe uključila u akciju i donirala sredstva koja su utrošena za poribljavanje i nabavku stolova i klupa“, istakao je načelnik Krekić.

Članovi SRD „Optima“ su ovom prilikom izvršili poribljavanje rijeke Bosne.

„Poribljavanje je izvršeno sa konzumnim šaranom u količini od 57 kilograma, veličine od 1,4 kg  do 1,6 kg. Zahvalan sam Nestro grupaciji koja je finansirala ovu akciju“, rekao je Slobodan Stevanović, predsjednik SRD „Optima“.

Izvor: Opštinska uprava Modriča

Facebook komentari

komentari

x

Check Also

Izašao prvi broj Mesečnog Modričainfo Magazina

Danas, 31.10.2023. godine izašao je prvi broj naše publikacija Mjesečni Modričainfo Magazin. Magazin smo izdali u tri formata tj. kao štampano, digitalno i web tj. internet izdanje. Tiraž štampanog izdanja ...